Jeugdvoorstelling

Jeugdvoorstelling

Nu zaterdag (18 september) worden al onze Jeugdploegen voorgesteld aan het Desselse publiek en dit voor aanvang van de wedstrijd van de Eerste Ploeg tegen Sint-Eloois-Winkel.

Lees meer
Benny

Benny Lunenburg: “Dessel moet mentaliteit, passie en grinta tonen”

Hoe heb je de voetballoze periode beleefd?

Benny Lunenburg: “Ik had weinig tijd om niks te doen. Ik ben min of meer verslaafd aan voetbal, zag veel wedstrijden en maakte analyses. Verder maak ik veel motivatiefilmpjes, waarbij de mensen van het filmteam me helpen. Dag en nacht had ik mijn bezigheid. Ik heb me dus nooit verveeld.”

Kende je nu een normale voorbereiding?

“Ja. Eén keer werden de trainingen een week on hold gezet door coronabesmettingen – net toen we ons teambuildingsweekend gepland hadden -, maar in totaal hebben we toch veertien weken afgewerkt.”

Ben je tevreden over de voorbereiding?

“Ik moest de groep leren kennen en een team smeden. Meer dan 15 spelers zijn vertrokken en in hun plaats kwamen jongens uit lagere afdelingen. Conditieopbouw en blessurepreventie zijn belangrijk. We hadden één pechvogel: Cavuz, maar intussen staat hij alweer heel ver.

Over de resultaten in de voorbereiding heb ik gemengde gevoelens. Je wil immers winnen en vertrouwen opdoen. We hadden een leuke match tegen Beerschot, speelden heel sterk tegen Waasland-Beveren (1-1) en leverden een heel goede collectieve prestatie in Lommel (1-2). In de beker klopten we Bergen met 6-0 en verloren we totaal onterecht in Wellen (1-0). Die nederlaag stuurde onze planning wat in de war, want een mooi resultaat in de beker pak je mee in het seizoen. Tegen Wezel speelden we met veel jonge gasten. In Turnhout liep een experiment met een ander spelsysteem faliekant af. Hasselt was oké (0-2) en thuis tegen Bocholt werden we gepakt in de omschakeling (0-3). Onze tweede helft was de slechtste van de voorbereiding. We hadden toen ook geen echte spits. We hebben zeker geleerd uit die partij.”

 

 

Lees meer