Mathieu Mertens: “Dessel is geen dooie ploeg”

Mathieu Mertens: “Dessel is geen dooie ploeg”

Sinds de voorbije week is Mathieu Mertens de nieuwe trainer van Dessel Sport. Hij volgt er Patrick Witters op die een mooi palmares kan voorleggen, maar de motor dit seizoen maar moeilijk op toerental kreeg. Wie is Mathieu Mertens en hoe ziet hij de nabije toekomst van groenwit? We hadden een fijn en interessant gesprek met hem, waarvan hier de weergave.

Lees meer
Dessel zet de samenwerking met Patrick Witters stop

Dessel zet de samenwerking met Patrick Witters stop

Het bestuur van K.F.C. Dessel Sport heeft vanavond besloten om de samenwerking met hun trainer Patrick Witters stop te zetten gezien de tegenvallende resultaten van de laatste weken. We willen ondanks deze beslissing Patrick enorm bedanken voor alle mooie momenten van de afgelopen jaren en wensen hem succes bij het vervolg van zijn trainerscarriere! Er is beslist om de rest van het seizoen verder te werken met Mathieu Mertens, Mertens was momenteel aan de slag bij Park Houthalen.

Lees meer
Wedstrijdverslag Dessel - Deinze

Wedstrijdverslag Dessel - Deinze

Alweer niet beloond 

Wat zich vooraf aankondigde als een moeilijke wedstrijd werd al snel in de praktijk te zien. Deinze had het meeste balbezit in de openingsfase zonder echt gevaarlijk te zijn. Een schotje van Challouk werd makkelijk gepakt door Kustermans. 
Dessel probeerde tegen te prikken maar verder dan wat corners kwamen ze niet. In de 23e minuut noteerden we de eerste voldragen aanval. Mezine rukte op over links, speelde de goed gevolgde De Smul aan die hem perfect voor de pot gooide waar Challouk helemaal vrij afwerkte in de linkerbenedenhoek.


Na de goal liet Deinze Dessel komen en loerde meteen op de omschakeling. Challouk kon in de 30e minuut op Kustermans af maar werd gestuit.  De volgende aanval van de bezoekers volgde in minuut 36. Een razendsnelle uitbraak over rechts van Schils, die vond de vrijstaande Lallemand die in 1 tijd voorlangs besloot.


Dessel kwam na de rust scherper uit de kleedkamer. Na een scrimmage trapte Baeten op Vandenberghe.
In de 57e minuut wordt een voorzet van Gerits duidelijk met de hand gestopt door een Deinze verdediger. De matig fluitende scheidsrechter ziet hier tot consternatie van de thuisploeg geen penalty in. Het sein voor Dessel om nog even vol gas te geven.
Dessel bleef de druk aanhouden en nam het meeste initiatief. Een schot van Baeten werd gepakt door Vandenberghe
Het eerste gevaar van Deinze in de tweede helft kwam er pas in minuut 72. Le Postollec knalde op een afvallende bal op Kustermans, de herneming van Lallemand gaat naast. Een volgende mogelijkheid werd door Challouk hoog over getrapt.
Dessel bleef proberen maar ook een goede aanval over Gerits werd door Vansimpsen over geduwd. Deinze speculeerde enkel nog op de tegenaanval via Tarfi. Een lange bal zette diezelfde Tarfi alleen voor Kustermans, maar die pakte uit met een goede redding.
In minuut 87’ claimde Dessel een nieuwe strafschop maar opnieuw zag de scheidsrechter er geen graten in. Dessel bleef proberen, een vrije trap van Jutten werd gepareerd door Vandenberghe. 
Dit was meteen het einde van een wedstrijd met twee gezichten waarbij Dessel op basis van een goede tweede helft meer verdiende.


Wedstrijdgegevens
23’ 0-1 Challouk
45’ Wissel aan de rust  remen voor jaeken
63’ Wissel Vansimpsen voor Robin
44’ gele kaart Gerits
60’ gele kaart Baeten
66’ gele kaart Le Postollec
69’ Brulmans en Vandewalle voor De Smul en Schils
73’ Tarfi voor Mezine

verslag DVM

Klik op LEES MEER voor het videoverslag:

Lees meer
Ere Voorzitter Marc Blanquart 2

Eerbetoon aan Marc Blancquaert

Op het ogenblik dat K.F.C. Dessel Sport beschikte over een talentrijke jeugd die aanrukte, opende in onze gemeente een jonge dokter zijn praktijk. Al spoedig was Marc gewonnen voor onze club en werd hij clubarts in 1962 wat hij bleef tot 2008. Een jaar later in 1963 aanvaardde hij de hoogste post. Een modern, professioneel en tamelijk autoritair aangelegd voorzitter nam de teugels in handen en als persoon van aanzien en bekend om zijn doorzettingsvermogen veranderde hij ook snel het “gelaat” van de club.

Lees meer
0n5a6120

Op losse schroeven

De eerste aanval van de bezoekers was meteen goed voor de 0-1. Buyens bediende Vermeiren en hij knalde de bal vakkundig in de kruising. Even was er een Desselse reactie met een schot van Jutten dat naast ging, maar in de 23ste minuut verdubbelde Lierse al zijn voorsprong. Kwelduivel nummer één, Bernier, dolde met enkele verdedigers en schoot laag binnen in de hoek: 0-2. Kort voor de rust werd het nog erger voor de thuisploeg. Vermeiren speelde Boulaouali aan en die kon intrappen na enkele flagrante missers van de centrale verdedigers: 0-3.

Lees meer