Benny

Benny Lunenburg: “Dessel moet mentaliteit, passie en grinta tonen”

Hoe heb je de voetballoze periode beleefd?

Benny Lunenburg: “Ik had weinig tijd om niks te doen. Ik ben min of meer verslaafd aan voetbal, zag veel wedstrijden en maakte analyses. Verder maak ik veel motivatiefilmpjes, waarbij de mensen van het filmteam me helpen. Dag en nacht had ik mijn bezigheid. Ik heb me dus nooit verveeld.”

Kende je nu een normale voorbereiding?

“Ja. Eén keer werden de trainingen een week on hold gezet door coronabesmettingen – net toen we ons teambuildingsweekend gepland hadden -, maar in totaal hebben we toch veertien weken afgewerkt.”

Ben je tevreden over de voorbereiding?

“Ik moest de groep leren kennen en een team smeden. Meer dan 15 spelers zijn vertrokken en in hun plaats kwamen jongens uit lagere afdelingen. Conditieopbouw en blessurepreventie zijn belangrijk. We hadden één pechvogel: Cavuz, maar intussen staat hij alweer heel ver.

Over de resultaten in de voorbereiding heb ik gemengde gevoelens. Je wil immers winnen en vertrouwen opdoen. We hadden een leuke match tegen Beerschot, speelden heel sterk tegen Waasland-Beveren (1-1) en leverden een heel goede collectieve prestatie in Lommel (1-2). In de beker klopten we Bergen met 6-0 en verloren we totaal onterecht in Wellen (1-0). Die nederlaag stuurde onze planning wat in de war, want een mooi resultaat in de beker pak je mee in het seizoen. Tegen Wezel speelden we met veel jonge gasten. In Turnhout liep een experiment met een ander spelsysteem faliekant af. Hasselt was oké (0-2) en thuis tegen Bocholt werden we gepakt in de omschakeling (0-3). Onze tweede helft was de slechtste van de voorbereiding. We hadden toen ook geen echte spits. We hebben zeker geleerd uit die partij.”

 

 

Lees meer
106731036 102357931547414 3918472406605070220 N

Congé Local

Op woensdag 28/7/2021 is KFC Dessel Sport natuurlijk weer opnieuw van de partij op Congé Local, we zullen daar ook nu weer de zomerbar uitbaten . We zijn woensdag open van 16 tot 24 uur. Iedereen is natuurlijk van harte welkom!

Lees meer
Croky Cup 2021 2022

Bekerloting

Zojuist is bij ons, vers van de pers, de loting voor de Croky Cup binnen gekomen voor het komende seizoen. Dessel stroomt zoals altijd weer in de 3de ronde in. Mochten we tot aan de 5de ronde geraken, dan heeft de loting bepaald dat we onze vrienden van Royal Excel Mouscron wederom in het AMS gaan mogen verwelkomen. Ze weten daar in Brussel altijd wel weer een manier te vinden he, we gaan de Mouscron bingo kaart alvast onder het stof vandaan halen.. 

Op de afbeelding hieronder zie je van de 3de tot aan de 5de ronde alle potentiële tegenstanders voor ons in de komende editie van de Croky Cup.

Lees meer