Sand

Zondag 29 Okt 2017 om 1500Hr : RKFC – KFC Dessel Sport

Amper een boogscheut van het Venetië van het Noorden ( Brugge ) en de Koningin der badsteden ( Oostende ) ligt “Petit Paris”. Dat is de koosnaam, die het mondaine karakter van de thuishaven van onze volgende opponent, prachtig omschrijft. Knokke dat is jeugdsentiment: met de groen-witte opblaaskrokodil lekker al surfend naar het brede zandstrand en "beachsoccer" met de maten! Zo zijn ze daar trouwens volgens de plaatselijke legendes ooit ( begin vorige eeuw ) begonnen met voetbal.
Lees meer
Kfc Oosterzonen Oosterwijk Vector Logo 200x200

Verslag KFC Oosterzonen – KFC Dessel

Verslag KFC Oosterzonen – KFC Dessel ( 8ste competitiewedstrijd 1 ste amateurliga ).
 
 
 
Alles zat op slot tot dat in het slot van de match een heftige emotionele rollercoaster over het kunstgras stormde.
 
Oosterzonen neemt als eerste initiatief. Het Dessels blok reageert alert: ze onderscheppen de aanvoer naar Fallou, Molenberghs en Van Aerschot en komen als sterkste uit de duels. Lenaerts moet ingrijpen en een hoekschop weggeven op een inzet van Devon Maes richting Fallou in de eerste zone. De kopbal van de induikende Augustynen op die corner levert niet veel meer op dan een opwarmertje voor Kustermans. Smet pakt als eerste woelwater Van Aerschot aan met een stevige tik op de kuiten. Die weet alvast wat hem te wachten staat vanavond. Iets later mag Fall Fallou als eerste in Ref Verslycken's preekstoel plaatsnemen wanneer hij voor een tweede maal doorgaat op Lenaerts. Derby-duels met inzet kleuren de aanvangsfase.
Lees meer
Dsc 0011 1

Een bericht van de A-kern voor onze jeugd

Beste jeugdspelers,

Wat een support, afgelopen zaterdag! Met behoorlijk wat man stonden jullie langs de zijlijn om ons
aan te moedigen. Mede dankzij jullie steun hebben we de drie punten in eigen huis kunnen houden.
Voor jullie moet het ook een speciale avond geweest zijn. Het lijkt me super tof om op zo’n jonge
leeftijd in het grote stadion voorgesteld te worden. Voor jullie lijkt dat grote stadion nu misschien
nog wat ver weg, maar met hard werken, plezier in het voetbal en een klein beetje geluk komen
jullie er misschien over een tijdje ook te staan, en zitten jullie bij ons in de kleedkamer. Niet meer
langs de lijnen, maar binnen de lijnen! Dat is mooi, want de jeugd heeft de toekomst, ook zeker bij
zo’n fijne familieclub als Dessel Sport.
Jongens, blijf er hard voor trainen om het beste uit jezelf te halen, maar vergeet niet dat het
allemaal begonnen is als hobby en dat het dat ook vooral moet zijn; een uitlaatklep, een manier om
stoom af te blazen, te ontspannen, gezond bezig te zijn en vooral: te verbroederen.
Hopelijk zien we jullie de rest van het seizoen weer langs de lijnen, nogmaals dank voor jullie
aanwezigheid tijdens de wedstrijd tegen Hamme. Zet ‘m op!

Groeten vanuit de gehele spelersgroep.

Lees meer
Ridder 1

Voorbeschouwing Oosterzonen - KFC Dessel Sport

 

 

Onze groenwitte ridders verlaten even de AMS-burcht, gewapend met accuboor, zwaaispits en ja seg goeiedag ... met een duidelijke queeste: de uitreputatie opschroeven. In ons achtste competitieduel nemen we zaterdag 21 Oktober om 2000 Hr de handschoen op tegen onze streekgenoot KFC Oosterzonen.

Lees meer
Virton 33

Wedstrijdverslag KFC Dessel Sport - VW Hamme

 Haast perfecte eerste speelhelft           

Dessel – Hamme 3-0

Vier thuiswedstrijden, vier overwinningen. Dat is de fraaie balans die Dessel kan voorleggen voor eigen publiek. Ook Hamme kon groen-wit weinig of niets in de weg leggen. Vooral voor de rust wervelde het als vanouds en de prestatie riep heel wat herinneringen aan vorig seizoen op.

Met Vansimpsen opnieuw in de basis ten nadele van Yagan begon Dessel als een wervelwind aan de partij. Al in de tweede minuut ging Vansimpsen zijn kans met een lage schuiver en doelman De Vroe kon aan de eerste paal net redding brengen met de voet. Even later haalde Breugelmans uit. Via de keeper en de paal belandde de bal in hoekschop. Daarbij kopte Lenaerts van dichtbij over.

In de 8ste minuut was het al raak. Tilburgs bediende Janssens en die tilde de bal mooi in één tijd in doel: 1-0. In het tweede kwartier kopte Janssens naast op aangeven van Njengo. De eerste dreiging van Hamme situeerde zich in de 22ste minuut. Vergeylen speelde De Wilde aan en die kopte net voorlangs. Vlak voor het halfuur trapte Smet een  hoekschop. De Vroe bokste de bal in de voeten van de vrijstaande Remen en de aanvoerder kende geen genade: 2-0. Bij een nieuwe corner van Smet kopte Lenaerts alweer van dichtbij over. In de 36ste minuut beging Vercruysse een duwfout op Remen. De ref legde de bal logischerwijze op de stip en het was een koud kunstje voor Janssens om zijn tweede van de avond te scoren en zo de riante 3-0-cijfers op het bord te zetten.

De tweede helft had heel wat minder spektakel te bieden. Even na het uur geraakte Breugelmans wel alleen door, maar hij besloot in het zijnet. Daarna bood Hamme dan toch enigszins weerwerk. Ivens besloot op de paal op aangeven van speler-trainer Vandamme en Janssens redde een bal van invaller Luissint net voor de doellijn. Na een botsing met een tegenspeler viel Ofori uit met een blessure aan de oogkas. Na de wedstrijd trok hij onmiddellijk naar de spoedafdeling van het Molse ziekenhuis. Dessel moest met z’n tienen verder, omdat de drie wissels al gebeurd waren. Maar dat was geen probleem voor de zegezekere thuisploeg die alleen Vandamme nog even zag dreigen met een poging voorlangs. Dessel behaalde zijn makkelijkste thuisoverwinning tot nu toe, in de eerste plaats dankzij het voortreffelijke spel voor de rust én de open aanpak van de bezoekers die duidelijk boven hun stand geklasseerd stonden.

Met zijn twee doelpunten verdubbelt Kevin Janssens zijn productie tot vier goals. “Onze eerste helft was bijna perfect te noemen”, glunderde hij na afloop. “We ontwikkelden onmiddellijk de nodige druk en ook de snelheid van handelen was uitstekend. Dat moeten we thuis overigens altijd proberen. Een afwachtende houding past niet bij ons. Volle gas vanaf de eerste minuut, dat is ons credo. In de tweede periode probeerden we hetzelfde, maar toen lukte het niet zo goed meer. De intentie was er zeker nog wel. We hebben in elk geval het negatieve van de vorige speeldag weggespeeld en doen vergeten. De sfeer was bijzonder prettig, vooral dankzij de aanwezigheid van de Desselse jeugdploegen. Zij hebben hoe dan ook een goede wedstrijd gezien. We gaven ook niets weg en dat was een extra pluspunt. We hebben al een hele tijd geleden een sterke thuisreputatie opgebouwd en we doen die nog altijd eer aan”, besloot de ‘man van de match’.

RuNu

 

Lees meer