Na de 3 op 12 zit Dessel Sport een beetje op een zijspoor, maar dat tekent zich vooralsnog niet af in de rangschikking want niet minder dan zeven teams zitten in de middenmoot met een speling van amper drie punten. Puntenverlies tegen Patro Eisden Maasmechelen lijkt dan ook niet aangewezen want een nieuwe nederlaag kan een ferme tuimel in het klassement tot gevolg hebben.

0n5a0469 2

Dat weet Kevin Janssens maar al te goed. Hij zag vorige week zijn team in de slotfase roemloos ten onder gaan op het veld van Dender, de vierde uitnederlaag op rij. De Desselse aanvoerder wil er niet veel woorden meer aan vuil maken, maar weet als geen ander dat het veel beter moet om resultaten te
halen.


“Dat de Desselse supporters enorm ontgoocheld waren lijkt me logisch na deze nieuwe uitnederlaag. Laten we het een collectieve offday noemen, maar we beseffen wel dat het slecht was, maar dat mag niet lang blijven hangen. De focus moet nu liggen op de match tegen Patro, een wedstrijd die best gewonnen wordt.”

Patro Eisden kende de voorbije jaren een aantal turbulente seizoenen en leek op een faillissement af te stevenen tot vorig jaar de Iraans-Nederlandse zakenman Salar Azimi de club overnam, precies een jaar geleden. Er volgde dat seizoen al een promotie naar de hoofdklasse van de amateurs. Maar de overnamer lijkt erg ambitieus en droomt op termijn van een plaats in de hoofdmacht van het Belgische voetbal.

Veel ex-Desselaars in de rangen

Na een matige start in de huidige competitie herpakte de club van trainer Stijn Stijnen zich zodat de Maaslanders momenteel op een zevende stek staan op één punt van Dessel. Ook zoals de groenwitten kon Patro nog niet winnen buitenshuis. Het wordt alvast een speciale wedstrijd, want Patro heeft met William Baeten, Francesco Carratta, Ben Yagan en Yannick Reuten niet minder dan vier ex-Desselaars in de kern. Bovendien heeft de club met Marvin Ogunjimi, Wouter Corstjens, Davy Brouwers, Thomas Azevedo en Jordan Renson een handvol gewezen eersteklassers in de rangen.

“Daar hoeven we niet naar te kijken, wij strijden met onze middelen met de hoop om een goed resultaat neer te zetten en alzo onze ongeslagen status in de thuismatchen hoog te houden”, hoopt de Desselse sterkhouder. “Maar we zullen met zijn allen honderd procent ‘top’ moeten zijn om de drie punten thuis te kunnen houden. Ik verwacht in elk geval een pittige wedstrijd, maar ik reken
er op dat we er klaar voor zijn”, besluit een strijdvaardige aanvoerder, die al aan zijn vierde seizoen bezig is.

Desseltrainer Karel Keleman kan nog niet rekenen op Wouter Vosters (knie) en Thomas Jutten (lies) en haalt de jonge Milan Troonbeeckx wederom bij de kern. (fvh)