Dit weekend staat een nieuw bekeravontuur op het programma voor Dessel Sport na de nipte thuiswinst tegen Rapid Symphorinois (1-0) na een laat doelpunt van Stig Engelen. De witgroenen staan nu voor een niet te onderschatten verplaatsing naar tweedeklasser Hoogstraten VV voor een Kempens onderonsje nadat het team van Frank Belmans ook nipt de maat nam van het eveneens Henegouwse Pont-à -Celles-Buzet (2-3).

Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden in deze vierde ronde van de Croky Cup en Dessel is op zijn hoede, dat beseft ook aanvoerder Toon Lenaerts, die vorige week tot ploegkapitein werd gekozen. 

0n5a5960

“Ik ben dan ook vereerd met die keuze van het bestuur en dat betekent toch ook een vorm van vertrouwen. Het is niet echt een verrassing omdat een aantal ervaren jongens de club hebben verlaten.” (zo trokken Wouter Vosters, Kurt Remen en Kevin Janssens samen met Jentl Gaethofs naar Wezel Sport nvdr).

 Toon Lenaerts: “Ik ben er klaar voor en kijk uit naar die wedstrijden met inzet zoals een bekerwedstrijd“, zegt de 30-jarige Limburgse verdediger, die al aan zijn vierde seizoen start in de Antwerpse Kempen en destijds werd ingehaald om er Timothy Dreesen te vervangen in het hart van de defensie na zijn jarenlange voetballoopbaan bij het toenmalige Lommel United.

 

Drie spelers met Dessels verleden

Er was heel wat beweging in het tussenseizoen zodat het huidige Dessel er heel wat anders uit ziet. “Jawel, het is aanpassen met die nieuwe spelers maar ze pikken het allemaal goed op. Het is alvast een goede leerschool voor hen want sommigen hebben weinig ervaring in een eerste elftal maar ze zijn strijdbaar en dat werd bewezen in een aantal oefenwedstrijden. Toch is het ook begrijpelijk dat het nog wat zoeken is en daar dient uiteindelijk de voorbereiding voor, die overigens vrij goed verlopen is”, blikt Lenaerts nog even terug. 

 Tegen Hoogstraten zou het alvast beter moeten dan tegen Witgoor (0-2) en vorige week in de beker was het ook moeilijk om de eerste bekerklip te nemen. Hoogstraten wordt alvast een wedstrijd om naar uit te kijken met drie pionnen in de selectie die ooit een verleden hadden met Dessel. Vooral huidig HVV-aanvoerder Ruben Tilburgs (die wat last heeft van de knie) liet gedurende drie seizoenen heel wat mooie momenten optekenen op Desselse bodem. Ook Ruben Verheyen en doelman Senne De Fré speelden eveneens in het groenwitte shirt.

Hoe dan ook: beide clubs kijken uit naar deze mooie affiche en vooral Dessel heeft een bekertraditie te verdedigen. “De voorbije seizoenen heeft Dessel Sport  zich telkens kunnen plaatsen voor een treffen met de eersteklassers, maar jammer genoeg was dat telkens tegen Moeskroen. De competitie is en blijft het belangrijkste en moeten we er staan, maar als we iets kunnen meepakken willen we dat uiteraard ook wel graag doen in de beker ”, besluit een gedreven Desselse aanvoerder.

Bij Dessel blijven de langdurig gekwetste Jasper Sols en Demba niet beschikbaar en blijkt Jari Mariën nog niet wedstrijdfit. Trainer Benny Lunenburg kan terug rekenen op Dimitri Vanhaen, die terug is na ziekte. (fvh)