DESSEL - HEIST 4-3

De analyse van de trainer

Eind goed, al goed voor Dessel na een spannende partij waarin het een 3-1-voorsprong prijsgaf, maar de zege toch nog over de streep trok op de valreep. Na afloop spraken we met een uiteraard opgeluchte coach Benny Lunenburg. “We moesten al vroeg achtervolgen, maar scoorden gelukkig snel de gelijkmaker”, zei hij. “In de eerste helft presenteerden we goed voetbal dat kort voor de rust resulteerde in een 2-1-voorsprong. Nadien kwamen we vastberaden uit de kleedkamer, met de 3-1 als gevolg. Daarna gaven we de 3-2 op een al te goedkope manier weg en zo brachten we onszelf in de problemen. Bovendien gingen we iets minder vloeiend voetballen. We slikten de 3-3 met nog twintig minuten te gaan, maar in de slotfase lukten we toch nog de zegetreffer. Zeven op twaalf is een mooie balans. Er zat zelfs meer in. Bij Francs Borains hadden we nooit mogen verliezen. Onze verdediging stond er als een huis, maar aan één kans had de thuisploeg genoeg om ons in het verlies te duwen. We hebben een jonge ploeg waarin iedereen voor elkaar vecht. Onze doelman is in uitstekende doen. Ook onze tweede keeper is een kei en ze maken elkaar sterk.

Vanavond moesten we Cheprassov en Cinti missen door een blessure. Cerigioni had last van de hamstrings en daarom werd hij bij de rust vervangen uit voorzorg. Ik had Heist drie keer gezien en wist dus dat het een goed voetballende ploeg is. Maar dit keer hebben wij hun het voetballen belet en daar plukten we uiteindelijk de vruchten van.”

Een speler getuigt: Jasper Sols

Ook middenvelder Jasper Sols was blij met de tweede thuiszege op rij. Als nuttige pion valt hij misschien minder op, maar zijn rol is er niet minder belangrijk om. “Zoals het scoreverloop aantoont, stonden vanavond twee ploegen tegenover elkaar die de intentie hebben om te voetballen, in combinatie met veel strijd”, oordeelde hij. “Na de vroege tegengoal herpakten we ons meteen en we konden de stand ombuigen tot 3-1. Daarna schoten we onszelf in de voet bij de 3-2 die er kwam door onnodig balverlies. Twee tot drie keer hadden we de gelegenheid om de bal te ontzetten. De wedstrijd kantelde toen een beetje en we raakten de kluts wat kwijt. Na de 3-3 besloten we de match aan te pakken, alsof het 0-0 stond. Ons jeugdig enthousiasme en ons karakter zorgden ervoor dat de we de drie punten alsnog veroverden. We moeten tevreden zijn dat we de zege op de valreep pakten, maar we mogen het onszelf niet meer aandoen de match uit handen te geven. We moeten uit het wedstrijdverloop leren als jonge ploeg. We moeten nog altijd groeien. De foutjes moeten eruit, we moeten op dat vlak stappen zetten en er volwassener in worden. In ons team huist wel veel goesting en gedrevenheid.”

Sols werd in augustus 2020 geopereerd aan de kruisband van de knie. Een tiental maanden stond hij aan de kant. “Gelukkig kon ik de voorbereiding aanvatten met de groep”, vertelde hij. “Covid heeft me in dat verband wat geholpen. Ik kon zo alle aandacht aan mijn revalidatie besteden. Ik voel me elke week sterker worden. Ik heb nog altijd progressiemarge. Het is mijn taak te proberen evenwicht in de ploeg te brengen en mijn grinta over te brengen op mijn maats”, besloot Sols, die zijn zware blessure opliep op het trainingsveld bij Dessel.

RuNu