Na een doelpuntenloze eerste helft liet niets vermoeden dat er nog zes goals (2-4) zouden vallen na rust na een wedstrijd die op een gegeven momenten alle kanten uit kon. Maar in het slotkwartier gingen de bezoekers toch over onze moedige witgroene pionnen na een verdienstelijke wedstrijd tegen een technisch sterker KFC Luik, aangemoedigd door een forse lading bezoekende supporters die voor heel wat sfeer zorgden tijdens de wedstrijd. Maar ook onze eigen supporters ‘Wallie zijn van Dessel’ lieten zich niet onbetuigd.

De eerste dreiging was van bezoekende aard maar na hoekschop konden de bezoekers niet scoren na een aantal pogingen in een echte scrimage voor doel en uiteindelijk knalde Lambot over. Dessel speelde goed mee maar moest toch het lichte overwicht aan de bezoekers laten. Even voor rust was er nog een mooie bezoekende kans toen na balverlies op het middenveld Lallemand spits Perbet aanspeelde en uiteindelijk Mouchamps over kogelde.

Doelpuntenregen in tien dolle minuten

De tweede helft was van een gans andere kwaliteit, zeker wat betreft de productiviteit want het regende op een gegeven moment doelpunten. Het begon met een eerste bezoekende kans voor Bruggeman, maar hij besloot van kortbij op thuisdoelman Gian Geladé. Meteen het sein om een waar doelpuntenfestival in te zetten.  Na een verre ingooi zette Oleg Cheprassov door en zijn actie ging deels door de benen van de bezoekende doelman richting doellijn, maar de bal werd weggewerkt en uiteindelijk kon Ghislain raak treffen via Bustin na een ware flipperkastgoal, 1-0 dus. Amper vier minuten later stelde Lallemand gelijk na een licht afgeweken schot waarbij thuisgoalie Geladé zich liet verrassen, 1-1. Dessel reageerde prompt want na hoekschop van Naïm Boujouh kopte aanvoerder Kristiaan Haagen krachtig de 2-1 tegen de touwen. Luik reageerde met een actie van Nyssen, die over besloot. Maar het was Mouhli die de gelijkmaker liet optekenen nadat onze doelman zich verkeek en de stand dus terug in evenwicht kwam, 2-2.

Duidelijke strafschop niet gefloten

De Luikenaars roken bloed en kwamen op voorsprong, zij het met wat geluk. Na vrijschop kon Rodes via een licht afgeweken bal met de kop de 2-3 scoren, pech dus voor Dessel, dat amper luttele minuten later een strafschop had moeten krijgen. Het was Lode Peeters die in het strafschopgebied duidelijk neergehaald werd, maar ref De Keyzer sloot de ogen. Ook na een voorzet van Boujouh zagen we een hand van verdediger D’Ostilio de bal raken, maar andermaal kwam er geen arbitrale reactie. Dessel zocht naar de gelijkmaker en Lode Peeters kreeg dé kans van de match, maar hij besloot op aangeven van Cheprassov van kortbij naast de bezoekende kooi. Aan de overzijde liet Lallemand de 2-4 alsnog liggen en ook de bezoekers claimden een strafschop na een ingreep op ex-Desselaar Yannick Reuten. Het was uiteindelijk de ingevallen Cavelier die Geladé voor de vierde maal klopte. Ondertussen was het Desselse vat totaal leeg na een weliswaar verdienstelijke wedstrijd tegen een sterker KFC Luik.

Nu woensdag trekken onze jongens naar Luik in deze vierde match van de eindronde. Wie weet zit er een verrassing in. We duimen alvast voor een verdienstelijk resultaat.(fvh)

KFC DESSEL SPORT: Geladé, Verbeek, Kolen (69’ Cinti), Haagen, Boujouh (85’ Coeckelbergs), Versmissen, Peeters (75’ Maesen), Ghislain, Geukens, Cerigioni, Cheprassov (85’ Colmans). Overige wisselspelers: Kustermans en Van Beylen.
RFC LUIK: Debatty, Bustin, Bruggeman (85’ Van Den Ackerveken), Rodes, Lallemand (85’ Prudhomme), Mouhli (73’ Ronvaux), Mouchamps (42’ Reuten), Nyssen, Lambot, Perbet (73’ Cavelier), D’Ostillio. Overige wisselspelers: Herman en Besson.
DOELPUNTEN: 51’ Ghislain 1-0, 55’ Lallemand 1-1, 57’ Haagen 2-1, 58’ Mouhli 2-2, 61’ Rodes 2-3, 81’ Caavelier 2-4.
GELE KAART: 69’ Cerigioni.
SCHEIDSRECHTER: Tim De Keyzer.