Voetbalminnend Dessel kijkt uit naar de start van de competitie en die begint nu vrijdag met het duel Thes Sport - Dessel Sport. 

Een affiche die kan tellen en waarnaar reikhalzend wordt naar uitgekeken. Beide teams beginnen er aan om  20u30 op het veld van het naburige Thes Sport aan het Gemeentelijk Sportpark in Tessenderlo.

Maar voor één iemand wordt het wel een special event want de kersverse Desselse middenvelder Aziz Moutawakil was niet minder dan zes seizoenen actief bij de Limburgse club.

Thes Sport won afgelopen seizoen in de eerste amateurklasse de reguliere competitie en moest de overbodige eindronde spelen omdat het ook geen licentie had voor 1B. “Klopt. Ik laat na zes seizoenen veel vrienden achter bij Thes en ben nu met Dessel aan een nieuw hoofdstuk begonnen en uiteraard kijk ik uit naar dit duel tussen mijn oude en nieuwe club”, zegt de wat minzame, maar nuchter evaluerende 35-jarige  Belg met Marokkaanse afkomst na een uitlooptraining bij Dessel.

 “Je mag stellen dat ik één van de weinige spelers ben die de opgang van kortbij meegemaakt heeft als speler bij Thes Sport want in vier seizoenen wist de club driemaal te promoveren en zich naar boven te hijsen van eerste provinciale naar de eerste klasse van de amateurs. Een fenomenale opmars was dat, die ik me nog lang zal herinneren.”

69109134 362624884640117 260956157001072640 N

 

 

Respect

De in Maaseik geboren Aziz begon zijn voetballoopbaan bij Patro Eisden. “Ik maakte mijn debuut in 2000 als 17-jarige  spits in tweede klasse en bleef er ettelijke seizoenen om nadien te spelen voor Fortuna Sittard. Daarna kwam ik bij Roda JC terecht dat me verhuurde aan MVV en ook belandde ik bij Top Oss, waar ik vier seizoenen actief was, vooral als aanvallende middenvelder.  Nadien heb ik een seizoen niet gevoetbald omdat ik wat uitgekeken was op het spelletje. Maar ik hernam bij Hades om na één seizoen naar Thes te verhuizen waar ik dus zes seizoenen bleef waarvan vijf als aanvoerder en dat is toch wel een teken van respect.”

Meningsverschil

  De in Herk-de-Stad woonachtige Aziz wilde na vijf seizoenen bij Thes  op een lager niveau voetballen, maar toch deed hij er nog een jaartje bij, met succes dus. “Ik ben echt voor trainer Bart Vanhoudt gebleven want daar had ik een bijzonder goed contact mee. Het was prettig samenwerken onder hem en hij is een topcoach. Ook met Wouter Vranken beleefde ik mooie momenten. Maar uiteindelijk kwam er een einde aan die mooie periode bij  Thes Sport want na een sportief meningsverschil met de voorzitter was het verhaal voor mij ten einde.”

Stevige match

Aziz is dan ook opgetogen dat hij nog kan voetballen op hetzelfde niveau als afgelopen seizoen nadat Dessel hem de hand reikte. De Desselse middenvelder gaat altijd voorop in de strijd en zet in zijn speelstijl dan ook graag druk naar voor. Dat zal nu wellicht ook niet anders zijn tegen zijn ex-club, al kost dat wel veel kracht.

 “Ik ben bijna 36, maar ik ben veel met mijn lichaam bezig en hoop dat ik Dessel nog mooie diensten kan bewijzen. Uiteraard ben ik de club dankbaar en werd ik hier warm ontvangen. Het was wennen de eerste weken in deze nieuwe omgeving, maar ik voel me goed hier in de Kempen en kende een aantal spelers als vroegere tegenstrevers zodat de aanpassing probleemloos verloopt. Wat de voorbereiding betreft zaten we een beetje in zak en as na de nederlaag tegen Duffel. Maar dat we ons driemaal op rij konden plaatsen voor de Croky Cup was een opsteker en goed voor het vertrouwen.” (Ondertussen werd opnieuw Moeskroen geloot voor de beker…).

“Wat ik van de wedstrijd verwacht? Beide teams kennen mekaar bijzonder goed: de sterke en de zwakke punten. Ik verwacht dan ook een stevige match en hoop uiteraard om de drie punten te kunnen pakken. Er zullen geen geschenken worden uitgedeeld op het veld. De voorbije dagen was er wel redelijk veel sms-verkeer vanuit Tessenderlo, maar ik heb die wijselijk een beetje afgestopt”, grijnst Aziz Moutawakil. (fvh)