In de zestiende finales van de Beker van België, alias de Croky Cup, stond Dessel tegenover eersteklasser Moeskroen. Het eerste halfuur was voor de bezoekers, maar daarna speelde de thuisploeg zich in de kijker met een aantal fraaie acties die jammer genoeg geen resultaat opleverden. Na het uur was het vet van de Desselse soep en toen sloegen de Walen toe, in de persoon van invaller Manuel Benson (ex-Lierse en Genk).

Van Durmen zorgde voor het eerste gevaar met een bal voorlangs en een poging, gered door Kustermans. Toen Smet te kort terugkopte, zat Olinga ertussen, maar hij besloot naast. Op aangeven van Olinga knalde Bakic op de bovenkant van de lat. Daarna stak Dessel een tandje bij. Aangespeeld door Tilburgs, pakte Breugelmans uit met een mooie ren, maar zijn schot belandde in de handen van de doelman. Een knal van Vansimpsen, na samenspel met Breugelmans en Jutten, werd afgeblokt in hoekschop. Even later stuitte Vansimpsen op doelman Butez en Haagen was te verrast bij de rebound om raak te treffen. Een vrijschop van Breugelmans op de rand van de zestienmeter werd door Butez in twee tijden gestopt. Ruststand: 0-0.

Dsc 076800
Dsc 109000

Zowat tien minuten na de hervatting bracht Pierrot de bezoekers op voorsprong na een vrijschop van Katranis. Die werd fel gecontesteerd door Janssens, maar de 0-1 was wel een feit. Vojvoda had maar voor het inschieten, maar hij besloot naast. Een mooi schot van invaller Baeten werd door Butez in hoekschop gepuncht. Samenspel tussen Smet en Vansimpsen leidde ei zo na twee keer tot succes. Eerst plaatste Ratko de bal net naast en vlak daarna kon hij er net niet bij. Op aangeven van Jutten plaatste Peffer, die helemaal vrijstond, de bal net naast het bezoekende doel. Kort na het uur bracht Moeskroen Benson in de ploeg. Hij stond luttele seconden op het veld, toen hij met een grondscherend schot via de paal raak trof: 0-2. In de slotfase rondde Vansimpsen een mooie aanval via Baeten en Breugelmans niet af met een kopbal en liet Bakic aan de overkant de 0-3 liggen. Die kwam er uiteindelijk toch, weer via Benson, met een dribbel en een schot hoog in het doel.

“Het eerste halfuur hadden we het moeilijk, maar we gaven niet veel weg”, vond Ruben Tilburgs achteraf. “Tijdens de rust spraken we een en ander af en we kwamen goed uit de kleedkamer. We trokken het tempo op en creëerden toch wat kansen. Maar het is al een paar weken dat het net niet lukt in de zone van de waarheid. Toen viel de 0-2 en die was dodelijk. Een halfuur lang speelden we echt heel goed, maar in plaats van een doelpunt te maken slikten we er twee. Toen was het vat af. Het wordt tijd dat we eindelijk nog eens een thuismatch winnen. Dat moet dan maar gebeuren tegen Heist. Dan gaan we voor niets minder dan de drie punten.”
RuNu