Het optimisme dat bij Dessel overheerste na de schitterende zege tegen OHL in de Croky Cup, kreeg geen verlengstuk in de competitieopener op eigen veld tegen Virton

De verwachtingen waren uiteraard hooggespannen, maar groenwit werd al vlug met de twee voeten op de grond gezet door een wervelende en imponerende tegenstander. Virton is intussen een profclub geworden en telt spelers in de rangen als doelman Moris (ex-KV Mechelen), Lecomte (ex-Westerlo en Roeselare) en François (ex-Beerschot). Bovendien lopen er enkele Luxemburgse internationals rond zoals die doelman Moris en spits Joachim (ex-Lierse) die zowaar op de bank zat.

 

De bezoekers zetten meteen de toon. Na een hoekschop van Grain sprong Koré hoog op en kopte van dichtbij. Doelman Kustermans had een felle reflex in huis om de bal over de lat te tillen. Vijf minuten later was het wel raak. Grain besloot op de lat en Koré kopte van vlakbij binnen in de rebound. De thuisverdediging stond erbij en keek ernaar… Even na het halfuur verdubbelden de Luxemburgers hun voorsprong. Bij een vrijschop misrekende Wim Kustermans zich helemaal en Grain kon probleemloos profiteren: 0-2. Een zware opdoffer voor de thuisploeg die de hele eerste helft naar zichzelf zocht en maar geen antwoord vond op het overwicht van de tegenstander.

 

Met Tilburgs in plaats van Jutten toonde Dessel een heel ander gezicht na de hervatting. Het eiste balbezit op en dwong nu wel doelkansen af. Na een hoekschop van Breugelmans dwong Haagen doelman Moris tot een heuse save. Even later moest de bezoekende keeper zich fel uitstrekken om een kopbal van Haagen onschadelijk te maken. In de daaropvolgende minuut speelde Breugelmans Vansimpsen aan. Ratko stond vrij aan de tweede paal, maar stuurde zijn kopbal voorlangs. Na een fraaie actie van Breugelmans miste Vansimpsen het intrappen voor het bezoekende doel. Even was er Dessels protest bij een fout van een Virtonverdediger op invaller Peffer, maar de ref vond de ingreep niet zwaar genoeg om er een strafschop voor te fluiten. In de slotminuut strafte Joachim balverlies van Lenaerts af om de fel overdreven 0-3-cijfers op het bord te zetten. Vermelden we nog dat aanvoerder Vosters in het slotkwartier uitviel met een schouderblessure.
Drie weggeefdoelpunten en gebrek aan efficiëntie in de eigen rangen zorgden ervoor dat de nederlaag op de openingsspeeldag dergelijke pijnlijke proporties aannam.

 

Doelman Wim Kustermans besefte na afloop dat zijn misser kwalijke gevolgen had. “Ik kwam naar de bal, riep ‘los’, maar was de tegenspeler kwijt. Ik dacht dat hij er niet meer was, hield me in en zo kon hij de bal binnentikken”, vertelde hij. “Het zag er allemaal lullig uit en daardoor was het zo pijnlijk. Een verkeerde inschatting waarvoor je als keeper onmiddellijk de rekening gepresenteerd krijgt. Virton begon heel scherp en agressief en wij konden ons voetbal niet brengen. We werden wat overdonderd. De 0-2 viel, toen we net in de match kwamen. De tweede helft was veel beter. Wij hadden toen de beste kansen, maar slaagden er niet in ze te verzilveren. We gaven niets meer weg. Jammer genoeg wilde de bal er aan de overkant niet in. Het geluk dat we in de beker hadden, liet ons nu in de steek. Maar het is een vaststaand feit: als je het zo weggeeft, kun je niet winnen”, besloot de ongelukkige doelman met een diepe zucht.
RuNu