In de vijfde ronde van de Beker van België stond Dessel in eigen huis tegenover OH Leuven uit 1B. Twee wijzigingen in het team in vergelijking met vorige week: Vansimpsen en Jutten kwamen opnieuw in de basis, als vervangers van Soladio en Tilburgs (huwelijk).

De partij kon niet beter beginnen voor groenwit. In de 3de minuut nam Breugelmans een hoekschop en Lenaerts kopte staalhard binnen in de bovenhoek: 1-0. De voorsprong gaf Dessel vleugels. Het wervelde over de verbouwereerde tegenstander heen. Doelman Gillekens moest een pegel van Baeten vanop zowat 25 meter over de deklat tippen. Even later verdubbelde de thuisploeg haar voorsprong. Tshimanga trok Janssens neer in de zestienmeter en Breugelmans zette de logische elfmeter feilloos en beheerst om: 2-0. De bezoekende keeper weerde daarna een laag schot van Janssens in hoekschop. Pas op slag van rust staken de Leuvenaars de neus aan het venster met een mooie actie van Sowah, door Kustermans in hoekschop gezweefd, en een grondscherend schot van Aguemon, door de thuisdoelman met de hand uit zijn doel gehouden. Rust: 2-0.

 Dsc7298 Dessel
 Dsc7253 Dessel

Na de hervatting ging Dessel gewoon op zijn elan door. Janssens zorgde voor de eerste dreiging na een hoekschop van Breugelmans. Een vrijschop van Jutten verraste de doelman bijna. Daarna keurde de overigens goed leidende ref een doelpunt van Vansimpsen om onduidelijke redenen af. Ratko frommelde de bal in doel, maar de ref oordeelde dat hij doelman Gillekens daarbij hinderde. Kort voor het uur keek Fabre tegen zijn tweede gele kaart aan, toen Vansimpsen aan de haal ging. Een mooi schot van Gerits zeilde net over en Vansimpsen deponeerde de bal op de deklat. In de 68ste minuut kroop OHL dichterbij. Sowah bediende Aguemon die vrij aan de tweede paal kon inschieten: 2-1. Even sloop wat onzekerheid in de rangen, maar OHL kon geen vuist maken en Dessel bleef de aanvalsklok luiden. Op aangeven van Baeten stuurde Breugelmans de bal rakelings voor het doel langs. In de 83ste minuut zette aanvoerder Vosters de kers op de taart. Op vrijschop van Janssens lepelde hij de bal in één tijd in de verste hoek: 3-1 en boeken dicht. Een spraakmakende overwinning van een wervelend Dessel dat een glansrijke teamprestatie neerzette en propaganda maakte voor zijn eerste competitiematch thuis tegen het ambitieuze Virton. Kom dat zien!

Als een ware kapitein ging Wouter Vosters voorop in de strijd. Hij is kennelijk als de wijn: hoe ouder, hoe beter. Op onze vraag of hij ooit al beter voetbalde, hield hij zich, bescheiden als hij is, op de vlakte. Zijn doelpunt was hoe dan ook het orgelpunt van een schitterende wedstrijd. “Thuis kunnen we altijd een tikkeltje meer”, lachte hij na afloop. “OHL liet weinig of niets zien en we lagen op geen enkel moment onder. Onze zege was dan ook ruim verdiend. OHL vond geen oplossing en voetballend waren we zelfs de betere. Toen de bezoekers het met z’n tienen moesten rooien, maakte dat het er voor ons niet makkelijker op. Ze brachten nog een extra spits, zodat opletten nodig bleef. We hadden de meeste kansen en hadden er zelfs 3 of 4-0 kunnen van maken. Van klassenverschil was geen sprake. Ik had zeker meer druk van de tegenstander verwacht, maar die kwam er niet. Deze wedstrijd was niet alleen plezant om te bekijken, maar ook om te spelen. We toonden heel wat fraaie acties. Mijn goal? Die bal ging lekker binnen. De 3-1 was ook nodig, want bij 2-1 is er altijd een risico. Mijn treffer was dan ook verlossend en bevrijdend. Nu hopen we bij de loting uiteraard op een topper uit 1A!”
RuNu

 

 Dsc7248 Dessel