Dessel - Tienen 3-0

De visie van de trainer

De trainer van Dessel, Benny Lunenburg, had geen reden om ontevreden te zijn na de riante zege van zijn ploeg tegen Tienen. Zijn analyse klonk zo: “Het was een heel gesloten partij, zeker in de eerste helft. Er waren geen kansen in een wedstrijd die gekenmerkt werd door een geduldige opbouw en een goede organisatie aan beide kanten. Op slag van rust leverde een ingestudeerde corner ons een voorsprong op, zij het dat de bal wat gelukkig viel voor Jari. Maar het was belangrijk een bonus te pakken net voor de rust. Vlak erna verdubbelden we onze voorsprong in de omschakeling. Die mogelijkheid speelden we goed uit. Ik ben zeker tevreden met de winst. We hielden weer een clean sheet en scoorden drie keer. We tellen nu de meeste doelpunten van de reeks. En weer lukten we een hattrick, al de derde van het seizoen. Na deze zes op zes krijgen de spelers nu vier dagen vrij. Dinsdag spelen we een oefenmatch tegen de beloften van OHL.

Onze spitsen zoeken intussen naar een doelpunt. Oleg Cheprassov werkte hard, maar hij is nog op zoek naar zijn beste vorm. Hij weet van zichzelf dat hij nog niet is waar hij moet zijn. Maar hij stelde zich helemaal ten dienste van de ploeg en dat is ook belangrijk.”

 

Een speler getuigt: Naïm Boujouh

Cy8h0244
Linksback Boujouh aan de bal tegen Olympic Charleroi

Uiteraard was Jari Breugelmans dé blikvanger met zijn drie doelpunten, maar we lieten hem al na de wedstrijd tegen Sint-Eloois-Winkel aan het woord en daarom staken we ons licht op bij de man achter hem op de linkerflank, die ook een sterke wedstrijd speelde: Naïm Boujouh. “We beleefden veel plezier aan deze partij”, lachte hij na afloop. “We hadden ons vooraf doelen gesteld: zes op zes halen voor een vrij weekend. Dat hebben we vlekkeloos gedaan. De 1-0 viel op een ideaal moment, zo vlak voor de rust. Wie anders scoorde dan Jari? Alles wat hij momenteel aanraakt, verandert in goud! De 2-0 kwam er, nadat ik mijn flank afdweilde. Jari en ik zijn goed op elkaar ingespeeld en we vinden elkaar blindelings. Ik gebruik graag mijn offensieve kwaliteiten: loopvermogen, snelheid en een goeie voorzet. Dat zijn mijn drie belangrijkste troeven en het is aan mij om ze goed uit te spelen.”

Na anderhalf jaar bij RWDM keerde Boujouh terug naar Dessel. “Ik heb er een tiental wedstrijden gespeeld”, zegt hij. “RWDM promoveerde naar 1B en ik wist dat ik niet zo vaak zou spelen. Maar ik wil elke week op het veld staan en toen de trainer van Dessel mij contacteerde om terug te keren naar deze warme club, twijfelde ik niet. We hebben een jonge, grotendeels onervaren kern en niemand had verwacht dat we het zo goed zouden doen. We hebben een degelijk collectief, waarbij de invallers heel belangrijk zijn. We trekken allemaal aan hetzelfde zeel en bekijken het seizoen van match tot match. Momenteel hebben we met z’n allen een goed gevoel bij deze campagne”, besluit Boujouh, die telkens met veel plezier de verplaatsing maakt vanuit Antwerpen.