Met een Luikse verplaatsing naar het technisch vaardige RFC Seraing herneemt Dessel Sport na een vrij weekend de competitie in de eerste amateurklasse. De witgroenen zitten in een behoorlijke flow na de 11 op 15 en hopen voor de zesde maal op rij ongeslagen te blijven. Maar het besef is er dat Seraing wellicht een moeilijke opdracht zal worden. Dat werd in het eigen Armand Melisstadion wel duidelijk, want in die heenmatch kreeg Dessel wel meer dan verwacht na de onverhoopte gelijkmaker (1-1) in de slotminuten.

Spierscheurtje

“We hadden toen geen reden tot klagen en de door Thomas Jutten omgezette strafschop bracht ons inderdaad in de slotfase nog een punt op tegen een sterk voetballend Seraing”, herinnert Ratko Vansimpsen zich die wedstrijd nog. De Belgische Nederlander (geboren in Sint-Truiden) is sinds de vorige match tegen Rupel Boom terug fit nadat hij een spierscheurtje aan de kuit opliep en drie matchen buiten strijd was. Tegen Boom mocht de 30-jarige Tilburger in het slotkwartier inkomen. “Die match had wegens de moeilijke weersomstandigheden nooit gespeeld mogen worden, maar uiteraard hoef ik je niet te zeggen dat ik blij was met deze invalbeurt  want de voetbalhonger was groot.  Want ik miste ook al drie matchen in de competitiestart wegens blessure (enkel) in de voorbereiding. In de vierde wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen (2-1-winst met goals van Jari en Ratko) begon voor mij de competitie.“

 Mg 4460

Toekomst

Ratko hoopt dan ook dat hij zonder blessures en met een goed gevoel er nog een goed competitieslot aan kan breien. Te beginnen met Seraing, al beseft de Desselse spits ook wel dat de plaatsjes duur zijn geworden en de trainer keuzes zal moeten maken. In tegenstelling tot de vorige speeldag komt Mike Smet terug uit schorsing, maar is Jari Breugelmans geblesseerd aan de lies zodat er toch gewijzigd zal worden, zeker in het aanvallende compartiment en wellicht ook in het verdedigende compartiment. Dessel hoopt alvast op punt(en)gewin. “We kennen de sterkte van Seraing maar zullen er alles aan doen om iets te gaan halen in het Luikse. Wat mijn toekomst betreft is er nog niets beslist. Ik ben nu aan mijn zesde seizoen bezig bij Dessel (twee periodes met tussentijds passages bij Aalst en Beerschot-Wilrijk)  en heb me hier altijd goed gevoeld, maar ik heb voorlopig nog niet gesproken met de club Dessel. Prioriteit voor mij is om de juiste middenweg  te kiezen in functie van mijn job bij de politie in ploegenstelsel.”

Dessel oefende de voorbije dagen wegens de slechte weersomstandigheden op kunstgrasterreinen van Sporta  in Tongerlo. (fvh)