BK Rosenborg is voor de 25ste keer kampioen van de Tippellegian en de buren uit Malmö FF doen het voor de 20ste keer in de Alsvenskan. Ja in Noorwegen en Zweden betekent de winterstop meteen ook het afsluiten van het seizoen. Daar genieten sporters en veldjes van een deugddoende langere rustperiode. Zolang we geen gehoornde helmen dragen en pitepalt met knäckebrot eten, gaat het er in de Kempen anders aan toe. Hier geen uitgebreide winterslaap, maak de beren maar weer wakker!
 

We hebben wel effe de tijd genomen om een balans op te maken (kwestie van wat afstand te nemen en objectiever te evalueren) , te ontstressen (batterijen fysiek en mentaal op te laden) en om ons logistiek en tactisch klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft.

De meest bezochte voetbalstad van België dezer dagen is zonder twijfel Charleroi. Het voetbalkabaske wordt een reistas, de reflexspray wordt gewisseld voor zonnecrème en de handschoenen en modderstuds voor strandsletsen (teenslippers). Ryanair boekt volle vluchten richting Alicante, Malaga en Sevilla zodat de “dos jupilos pro por favor” – liga enkele dagen kan vertoeven in een mediterraanse setting.

De profploegen stomen in elkaars kielzog af naar Spanje alsof ze de Sint nog een extra kadootje willen gaan aftroggelen. Alleen “Den Beerschot” kent het echte verhaal achter de goedbraafse man en gaat naar Turkije waar zijn echte roots liggen. Bij Eupen ligt het nog anders: zij mogen gebruik maken van de faciliteiten van hun grote sponsor “ the Aspire Academy” op het Qatarese schiereiland. Kent iemand misschien een Hawaiaanse emir met een groenwit hart? Of een Paraguayaanse zonnekoning met een groot grasmachien? Mag je altijd melden, onze groenwitte valiesjes staan al klaar...

Knackebrod
Pietepalt

Alhoewel …Wij moeten niet onderdoen voor de “profies” want ook wij deden al een mini-citytrip. Een vriendschappelijk rendez-vous leidde ons dees weekend naar het jeugdige Canarisch eiland STVV. Hun A-kern reisde af naar La Manga en dus hebben de jonkies het Truidense eiland voor zich alleen. Daar “Stayen” van versteld hé! Onder de Limburgse tropische stadionlampen was het lekker vertoeven want we kregen het oprecht warm van de mega-leuke oefenpot die beide teams ons voorschotelden. Mercikes aan alle acteurs, en dat waren er veel deze keer. Als iedere oefenmatch zo een spektakelstuk zou zijn (met een 3 – 4 op het scorebord na afloop) liepen alle stadions weer prompt vol en mag de oppervoetbalgod wat mij betreft de reguliere competitie steken waar de zon...in Spanje dus! Onze verwachtingen en doelstellingen voor de sparringswedstrijd werden flink ingelost: En onze ganse kern is overduidelijk fris en klaar (goed gerecupereerd) voor een beloftevolle tweede seizoenshelft.