Na twee opeenvolgende nederlagen herpakte Dessel zich met een mooie 5-2 -zege tegen La Louvière. Het was Demba Janneh, die de 1-2-achterstand even na rust ongedaan maakte en mee aan de basis lag van deze ruime Desselse collectieve overwinning.

 

De 25-jarige Gambiaan debuteerde half augustus bij Dessel in de tweede helft in de bekermatch tegen RWDM en de kwieke invaller zag Dessel in extremis nog een 0-2-ruststand ombuigen in een 4-2-overwinning na verlengingen. 

 

Demba kwam in competitie tot nu toe driemaal aan de aftrap en zat meermaals op de bank om in te vallen in het laatste wedstrijdgedeelte. Ook in sommige van die invalbeurten speelde de snelle flanker een bepalende rol. “Dat is ook zo als ik me kan doorzetten, want ik ben graag aan de bal, maar ik zie een overwinning altijd als een collectief gegeven. Aangezien de ploeg het vrij behoorlijk deed na de mooie 10 op 15 heb ik niets te eisen en moet ik als invaller gebruikmaken om een basisplaats af te dwingen. Vergeet ook niet dat ik vorig seizoen zonder club zat zodat ik begrijpelijk wel wat achterstand had. Maar het spreekt voor zich dat ik werk aan mijn vormpeil en zo de ploeg nog graag mooie diensten wil bewijzen”, aldus de 25-jarige Gambiaan, die bij Dessel sinds de voorbereiding aan de slag is en ook opgelucht is dat de visumproblemen van de baan zijn.

0n5a0412

Dit weekend wacht een uitwedstrijd tegen FC Dender EH, de club die de voorbije zeven wedstrijden niet kon winnen (2 op 21) en enkel in de openingsmatch RWDM klopte. Het laat zich raden dat de fusieclub zo spoedig mogelijk uit deze spiraal wil komen. Dat beseft ook Demba Janneh, die hoopt dat hij zoals vorige week mag starten. Maar ook de vorige week eveneens goed ingevallen Jari Breugelmans rekent op een basisplaats.

“Elke speler wil een basisplaats, maar ik besef ook wel dat de concurrentie groot is maar het blijft afwachten op de keuze van de trainer. Hoe dan ook: een eerste zege op verplaatsing zou mooi meegenomen zijn”, besluit de in Kasterlee wonende Demba. Hopelijk pakken de witgroenen in de vijfde uitmatch de eerste zege om dan in de maand november met vier thuismatchen trachten hun ongeslagen status in het eigen Armand Melisstadion hoog te houden. Voor de wedstrijd van het weekend kan de trainer terug rekenen op de schorsingsvrije Aziz Moutawakil, maar Thomas Jutten is enkele weken buiten strijd met een scheurtje aan de lies. (fvh)