Met Baeten en Jutten weer in de basis en Janssens op de bank begon Dessel aan de partij tegen Heist met het doel de eerste thuiszege van het seizoen te veroveren. Jammer genoeg lukte dat niet, mede omdat Heist iedereen achter de bal hield en zo bijzonder behoudend speelde.

In de eerste helft was de eerste kans zowaar voor de bezoekers. Al in de eerste minuut bereikte Verwerft Ventose, maar die besloot te zwak. De tweede mogelijkheid voor de gasten situeerde zich in de 45ste minuut. Toen speelde Janssens Orye aan, maar die kon net niet bij de bal. Voor het overige was het al Dessel dat de klok sloeg. In de 5de minuut werd een streep van Smet knap gered door doelman Stroobants. Even later zette Vansimpsen zich door en Gerits devieerde de bal in het zijnet. Een schot van Baeten werd in hoekschop verwerkt door Stroobants. Op het halfuur omspeelde Baeten enkele tegenstanders, maar zijn schot werd uit het doel geranseld door de sterk keepende bezoekende doelman. De beste kans voor Dessel kwam tot stand in de 39ste minuut. Baeten bediende Breugelmans. Die kon een hoek uitkiezen, maar besloot pardoes op de voet van de doelman. Zo bleef de 0-0-stand tot veler ergernis op het bord.
In de tweede periode bleef het spelbeeld ongewijzigd. Na vijf minuten brak Gerits door, maar hij zag zijn poging alweer in hoekschop verwerkt worden door Stroobants. Even prikte Heist tegen met een schot van Webers net naast. Net voor het uur kreeg Vansimpsen een wenkende kans. Een onprecieze controle zorgde ervoor dat er niets uit voortvloeide. Op voorzet van Jutten mikte Gerits in het zijnet, Jutten kopte te zwak en Baeten kanjerde net naast. In de slotfase was er nog een goede redding van Kustermans nodig bij een schot van Troonbeeckx. Ten slotte stuurde Baeten een bal net over de kruising. Zo kreeg Heist waarvoor het gekomen was: een punt, terwijl Dessel eens te meer op zijn honger bleef. Een aangenaam kijkstuk was het jammer genoeg niet, en dat op de avond waarop de jeugdploegen met veel enthousiasme aan de supporters voorgesteld werden.
Nu volgen twee uitwedstrijden voor groenwit, nl. naar Chatelet en Lierse Kempenzonen. Tijd om daar voor een stunt te zorgen?...
Vermelden we nog dat Smet zijn derde gele kaart slikte en volgend weekend dus geschorst is.
RuNu