Dessel Sport ontvangt dit weekend in het Armand Melisstadion de soevereine leider KMSK Deinze. De Oost-Vlamingen lijken freewheelend op weg naar de titel want de voorsprong bedraagt - met nog 7 matchen voor de boeg - niet minder dan  17 punten op eerste achtervolger Thes Sport. Het puntentotaal van 59 eenheden is dan ook indrukwekkend momenteel na 19 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 verliesmatchen.

 

Het was overigens Dessel dat in de heenmatch stuntte op het veld van Deinze na de 0-0. Onze gesprekspartner Kurt Remen herinnert zich die wedstrijd op de twaalfde speeldag nog goed.  “Het was mijn eerste basisplaats dit seizoen nadat ik in volle voorbereiding uitviel met een scheurtje aan de hamstrings. We konden de nul houden in een 5-3-2-opstelling na een wedstrijd met amper kansen. Uiteindelijk kregen we nog de beste kans om te scoren, maar dan zouden we wel te veel gekregen hebben. Dit betekende bovendien het eerste puntenverlies voor hen in eigen stadion”, blikt de Desselse centrale verdediger nog met een goed gevoel terug op dit resultaat.

Vlot scorende spits Mertens 

Ondertussen kabbelt de competitie verder en de witgroenen konden zich handhaven in de middenmoot de voorbije weken na de 11 op 15. Vorige week kreeg de club wel een zware 3-0-nderlaag te verwerken. 

 

“Verliezen op Seraing is zeker geen schande, maar er zat wel meer in voor ons. Tegen Deinze moeten we trachten om onze goede thuisreputatie hoog te houden (Dessel verloor slechts tweemaal in eigen stadion). Zaak zal zijn om de bezoekende spits Lennert Mertens aan banden trachten te leggen want hij scoorde al 27 maal tot nu toe.” Het lijkt een moeilijke opdracht te worden voor de witgroenen, maar het team van coach Lunenburg wil wel degelijk weerwerk kunnen bieden tegen de toekomstige kampioen. Dessel heeft trouwens nog punten nodig om helemaal gerust te zijn want na het puntengewin van Dender, Visé en Rupel Boom komt de zevende plaats in het gedrang.

0n5a3837 2

“Nog zes punten nodig”

“Alles staat kort bij mekaar in de middenmoot en ik vermoed dat we nog een zestal punten nodig zullen hebben om met een gerust gevoel het einde van de competitie tegemoet te zien”, aldus de 30-jarige hondstrouwe clubspeler, die na 14 seizoenen zijn club Dessel Sport verlaat voor eersteprovincialer Wezel Sport. “Het is genoeg geweest om te spelen op dit niveau en ik beleefde hier een heerlijke periode met vele hoogtepunten. Ik wil dan ook afscheid nemen met een goed gevoel langs de grote poort en nog niet te veel denken aan de nabije toekomst. De focus ligt nu bij Dessel Sport en ik wil dan ook graag meewerken aan de redding van de club. Dat is het enige wat telt momenteel”, besluit een strijdvaardige Kurt Remen. 

Bij Dessel blijft Jari Breugelmans afwezig met een liesletsel, maar Ratko Vansimpsen lijkt na zijn ziekte terug fit te zijn. (fvh)