De eerste nederlaag van Dessel in eigen huis sinds zowat anderhalf jaar kwam aan als een mokerslag. Het verlies was bovendien onverdiend, omdat groen-wit lang geen slechte wedstrijd speelde tegen een team dat loerde op de counter en daarvan optimaal gebruik maakte.

Vooraf werd Kevin Janssens gehuldigd voor zijn honderdste match. Zijn eerste speelde hij op 8 augustus 2015 in het Jan Breydelstadion tegen Cercle Brugge. Hij is nu aan zijn derde seizoen toe en scoorde in totaal 23 goals voor de groenwitten.

Dsc 0849

Knokke nam de beste start met twee acties van De Cuyper, verlengd door Staelens. Bij de eerste mogelijkheid werd de zoon van Lorenzo nog net afgeblokt, maar bij de tweede was het raak. Het was bovendien een schitterende treffer, want een omhaal die in de verste hoek belandde: 0-1. Lang duurde de voorsprong van de bezoekers niet. Yagan bediende Baeten en hij krulde de bal mooi in de linkerbovenhoek: 1-1. Daarna besloten zowel Vandewalle als Dhondt op de paal. In de slotfase van de eerste helft pakte Vosters uit met een slalom door de bezoekende defensie, maar doelman Verlinden kon nog net weren met een reflex.
In de tweede helft was het meeste balbezit voor de thuisploeg. Janssens speelde Lenaerts aan die maar net over kopte. Daarna was het voortdurend opletten voor de gevaarlijke uitbraken van de West-Vlamingen. Buysse knalde van dichtbij over, Dhondt schoot binnen het bereik van doelman Kustermans en die haalde de bal uit de voeten van de doorgebroken De Cuyper. In het slotkwartier werd het alsnog 1-2. De Cuyper zond de bal voor doel en aan de tweede paal kopte Savaete staalhard binnen. Meteen was de nederlaag een feit, met een grote teleurstelling als gevolg.
Jutten viel al in het eerste kwartier uit met een ernstige enkelblessure na een venijnige fout. Bovendien keek Tilburgs tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor hij volgend weekend geschorst is. “In Deinze slikte ik in de laatste vijf minuten geel. Nu was de kaart zeker terecht, ook al was het niet mijn bedoeling mijn tegenspeler ten val te brengen”, aldus Ruben. “Door ons verlies krijgt de wedstrijd van zondag tegen Lommel een andere invulling. Hadden we gewonnen, dan was de spanning terug, maar dat is nu jammer genoeg niet het geval. Knokke is een uitgekookte ploeg die wacht op foutjes van de tegenstrever. Bij balverlies kunnen ze dodelijk toeslaan. Tot 25 meter van het doel speelden we goed, maar in de box konden we weinig klaarmaken. In het eerste uur was het vandaag een tactisch steekspel. In de beide zestienmeters gebeurde net te weinig. Intussen begint de opeenvolging van wedstrijden wel te wegen. Deze eindronde is een verplicht nummer voor ons, maar we proberen onze taak zo goed mogelijk te volbrengen. Het worden nog drie lange weken. Toch voelen we ons ertoe verplicht ons thuispubliek nog waar voor zijn geld te geven.”
RuNu