Dessel stond voor een zware taak tegen de soevereine leider en promovendus Lommel. Het moest immers een drietal spelers missen door blessure (Remen, Breugelmans, Jutten) en één door schorsing (Tilburgs). Tot een heel eind in de tweede helft zag het er ook niet goed uit, want de Limburgers leidden met 0-1 en hadden al heel wat kansen verkwanseld.

Vooral in de eerste helft toonden ze zich ontstellend onmondig in de buurt van doelman Kustermans. Zowel Vermeiren als Scheelen lieten een aantal mogelijkheden onbenut om Dessel op achterstand te zetten.

Dsc 1254

Pas na de rust toonde de thuisploeg zich feller en gedrevener. Het begon met een knappe solo van Baeten die zijn schot door doelman Clepkens geweerd zag in hoekschop. Gerits, aangespeeld door Yagan, stuitte op een verdediger. Maar toen de ref een fout zag in een duel tussen Ofori en invaller Sula, die Vermeiren afloste, ging de bal op de stip en was Dessel aan achtervolgen toe. Sula liet de kans om de 0-1 op het bord te zetten niet liggen. Even later besloot De Bruyn van dichtbij over. Op aangeven van de Desselse invaller Rosario kreeg Yagan een kans, maar Clepkens bracht redding. Daarna brak Rosario door, maar hij werd uit evenwicht gebracht door verdediger Santermans. Zowel Sula als Valcke vonden dan Kustermans op hun weg. Na twee keer dreiging vanwege De Bruyn kwam de gelijkmaker plots uit de lucht vallen. Na een vrije trap van Janssens kopte Haagen staalhard binnen aan de tweede paal. Nauwelijks vijf minuten later kreeg Janssens een geniale ingeving. Van op de eigen speelhelft verstuurde hij een boogbal over de te ver voor zijn doel staande Clepkens die machteloos moest toekijken hoe Kevin een wereldgoal scoorde: 2-1. Scheelen knalde nog op de vuisten van Kustermans en Yagan stuurde Vansimpsen in het straatje, maar die geraakte niet voorbij Clepkens. Dessel klopte Lommel dus dankzij het doelpunt van het jaar van de voet van Kevin Janssens. Hoeft het gezegd dat hij na afloop de koning te rijk was? “Ik had gezien dat de keeper ver uit zijn doel stond en toen ik de bal zag vertrekken, wist ik dat hij binnen zou gaan of op de deklat. Gelukkig was het eerste van toepassing en zo kon ik mijn mooiste goal ooit scoren. Daarmee ben ik toch wel de man van de match (lacht). In de eerste helft moesten we onszelf te pletter lopen en meters maken. Lommel miste zijn kansen en dan weet je dat dat fataal kan aflopen. De 1-1 gaf ons de nodige moed om alles uit de kast te halen. Dit was een prachtige zege. Jammer dat we het vorige donderdag tegen Knokke zelf weggooiden.”

Dsc 1264

Kristiaan Haagen scoorde zijn allereerste doelpunt voor Dessel. “Lommel was iets sterker, maar wij deden het op karakter”, sprak hij, met een dikke bovenlip. “Ja, ik kreeg in de eerste helft een elleboogstoot, vandaar. Bij mijn doelpunt kwam de bal goed strak en ik stond ideaal geposteerd aan de tweede paal. Ik ben zeker tevreden over mijn overstap naar Dessel. Ik kwam direct in de ploeg en speelde een goed half seizoen. Donderdag verwacht ik een heel gemotiveerd Lommel. In de competitie verloren we er onterecht en nu kunnen we er als underdog naartoe. Zelf ben ik blij bij Dessel te zijn. Ik heb volgend seizoen nog een contract bij deze aangename club, waar alles uitstekend geregeld is.”
RuNu