De pakjes zijn uitgepakt en ook de katers zijn verteerd en dat betekent dat de winterstop achter de rug ligt en de bal terug begint te rollen in dit prille jaar. De supporters kijken er alvast naar uit. Dessel speelde ter voorbereiding van deze nieuwe start gastheer voor de Lommelse buren, die na winst tegen Beerschot met een goed gevoel afscheid namen van 2019. Voor Dessel liep het minder
met een nederlaag tegen het sterkere Thes Sport.

Zowel voor Lommel als voor Dessel werd deze confrontatie een onderhoudende partij waarin heel wat uitgetest werd langs beide kanten. Zo bracht bezoekend trainer Peter Maes twee verschillende elftallen per periode tussen de lijnen. Ook Dessel wisselde na rust gretig met zeven nieuwkomers en twee bijkomende invallers op het uur. Trainer Karel Keleman kon in extremis niet rekenen op de grieperige Jari Breugelmans, die afhaakte.

Wat we kunnen onthouden van die eerste helft is dat de bezoekers iets dreigender waren met kansen voor Jamal Aabbou (net naast) en de boomlange diepe spits Krizan die de bal iets te ver voor zich uit speelde en op een attente doelman Kustermans stuitte. Dessel, dat rond het halfuur beter in de match kwam, kon even dreigen met een licht afgeweken schot van Haagen. Het was de jonge IJslander Thordarson die op slag van rust met het hoofd ei zo na de score kon openen maar hij mikte niet zuiver genoeg.

Even na rust was de eerste dreiging voor Dessel via de ingevallen Gaethofs die met een indraaier de bal naast mikte. Aan de overzijde redde Kustermans een poging van Cerigioni, mooi aangespeeld door Zaroury. Halfweg de tweede helft knalde Vermijl op de paal en de rebound van Naudts werd onschadelijk gemaakt door de Desselse goalie. Dessel speelde nochtans goed mee en liet regelmatig mooie acties optekenen, evenwel zonder echt gevaar. Het was Lommel dat via een kopbaldoelpunt van Stan Kolen op voorsprong kwam. De thuisploeg miste in de slotfase dé kans op de gelijkmaker toen Robbe Goor de bal mooi aflegde voor Demba, maar hij knalde onbesuisd een open doelkans over.

Bevredigend wederoptreden voor afscheidnemende Moutawakil

Leerrijke en onderhoudende partij voor beide teams en ook de Desselse middenvelder Aziz Moutawakil toonde zich tevreden, maar dat had alles te maken met zijn wederoptreden na langdurig blessureleed aan de mediale band knie, opgelopen tegen Patro Eisden begin november. 

Aziz

“Ik kijk met een goed gevoel terug aan deze partij en ben blij dat ik voor het eerst sinds lang minuten mocht maken”, opent de Desselse sterkhouder. “Ik had er al vroeger willen staan, maar jammer genoeg kwam de winterstop er aan en tegen mijn ex-club Thes half december was ik jammer genoeg nog niet topfit. Ik speelde vorige zondag een uur tegen Lommel en dat ging me vrij goed af want ik had nog verder kunnen spelen, maar ik ben al blij dat het goed verlopen is voor mij. Ik ben nogal veel met mijn lichaam bezig en ook tijdens de winterstop zat ik niet stil en trainde ik individueel. Bedoeling is dat ik er alles ga aan doen om met opgeheven hoofd te eindigen bij Dessel”, verrast hij ons toch een beetje. “De leeftijd speelt (36) mee, maar ik voel me nog fit en ga het op een lager niveau proberen in de eerste Antwerpse provinciale.“

Dessel staat de komende weken wel voor een op papier moeilijk programma met uitmatchen tegen Tubeke, Visé en La Louvière. Tussendoor komt Winkel Sport op bezoek. “Niet makkelijk, maar we gaan het jaar goed proberen in te zetten want die slechte uitreputatie moeten we naar het verleden spelen. Eens moet die ommekeer er komen. Een nieuw jaar betekent een nieuwe start en dat moet ons sterken om onze eerst uitzege te behalen”, besluit een strijdvaardige Aziz Moutawakil. (fvh)