Vandaag speelden onze jongens in het kader van de derde rond tegen Diegem Sport. Diegem Sport promoveerde via de eindronde vorig seizoen naar 2e amateur. Een eerste goede test voor onze jongens.

 

Na 6 minuten was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Op een hoekschop kopte Vosters op de lat.

Daarna was het even stilte voor de storm. Dessel controleerde en kreeg de bal, Diegem trok zich terug en loerde op de counter. 

In de 23e minuut zet Vosters goed voor, Ratko met de borst tot bij Janssens die kapt en neergehaald wordt. Penalty, die door Breugelmans hard en laag binnengetrapt wordt. Een verdiende voorsprong!

5 minuten later zet Jutten zich goed door, bedient de vrijstaande Vansimpsen die op Michiels besluit.

Van dan af gaat het snel, Jari met de voorzet tot bij Baeten die op Michiels besluit, Janssens is goed gevolgd en duwt binnen.

Amper 3 minuten later een goede combinatie over links, Jari zet voor en de vrijstaande Vansimpsen duwt de 3-0 binnen.

Vlak voor de rust moest Janssens jammer genoeg vervangen worden met een blessure, Soladio voor zijn officiële debuut komt in zijn plaats.

Hetzelfde spelbeeld tekent zich af in de tweede helft. Dessel heeft de bal, speelt verzorgd combinatievoetbal en scoort de 4-0 na een geweldige combinatie tussen Vansimpsen en Breugelmans.

Daarna dooft het vuur, DIegem probeert nog wel maar kan geen noemenswaardige kansen afdwingen tegen een secuur controlerend Dessel.

Volgende wedstrijd, aanstaande zondag om 16u. Dan ontvangt Dessel, Solière uit 2e amateur. Deze ploeg schakelde zonet Ostiches Ath uit met 0-2.  De voor velen onbekende ploeg eindigde vorig seizoen als 9e in 2e am. Onderschatting moet vermeden worden, een bekercompetitie is een vreemd beestje. Zie maar de uitschakelingen van Thes, Berchem, ...

Indien Solière verslagen wordt wacht ons een verplaatsing naar OHL