Het is er nog niet van gekomen, maar Dessel Sport is nog steeds op zoek naar de eerste uitoverwinning.  Een item dat ook vorig seizoen de kop opstak, want de witgroenen konden ook toen slechts tweemaal winnen buitenhuis (in Knokke en op de slotmatch in Aalst). Dit weekend kijkt de club Tubize in de ogen en de Waalsbrabanders staan er iets over de helft van de competitie weinig rooskleurig voor. Dessel staat in de middenmoot op stek acht, Tubize op een veertiende (degradatie)plaats.

Het verschil bedraagt slechts vier punten tussen beide teams, zodat deze achtste uitwedstrijd liefst gewonnen wordt, dat beseft ook Kevin Janssens. “Trouwens de komende vier weken die er aan zitten te komen zijn erg belangrijk voor de club met drie uitmatchen (Tubize, Visé en La Louvière Centre) en slechts één match (Winkel Sport) in ons eigen Armand Melisstadion. We staan momenteel op een veilige plaats maar als je de rangschikking onder ogen krijgt zie je dat alles kort bij mekaar ligt en dat het voor het merendeel van de clubs nog knokken zal worden om de huid te redden in de resterende wedstrijden.”

Middenmoot


Dessel Sport is nuchter genoeg over de situatie en dat er niet te veel ambities moeten gemaakt worden, maar  wil - in tegenstelling tot vorige seizoen - zich zo snel mogelijk wel in de veilige zone spelen. “We merken ook op dat het jaar na jaar moeilijker wordt en dat heeft te maken met de sterkte van deze  eerste amateurreeks, die bestaat uit een handvol profclubs en dan weet je het wel. Wij hebben de middelen niet om ons te meten met de kopploegen zodat een stek rond de middenmoot een succes zou zijn voor het huidige Dessel. Dat is nu éénmaal de nuchtere vaststelling”, besluit de 33-jarige Retienaar, die aan zijn vierde Desselse seizoen bezig is. 

 

Kevin

Voor de partij in Tubize lijkt Jari Breugelmans, die last had van grieperigheid,  niet topfit te geraken, maar hij komt misschien wel terug bij de kern. Ook is het afwachten wie op de linksachterplaats zal spelen na het verdwijnen van sterkhouder Naïm Boujouh, die naar RWDM verhuist. Er lijken een aantal opties  met Toon Lenaerts, Kristiaan Haagen, Kevin Janssens of de jonge Robbe Goor. (fvh)