Zopas werd geloot voor de zestiende finales van de Croky Cup en jawel: deze keer gelukkig geen nieuwe (vierde) confrontatie met Moeskroen maar wel de komst van hoofdklasser Beerschot in het eigen Armand Melisstadion. 

Navraag leert ons dat er toch wel tevreden gezichten zijn met de komst van De Ratten, momenteel getraind door Beerschoticoon Hernan Losada. Een aantrekkelijke bekerconfrontatie lijkt in het vooruitzicht alvast half december, tenminste als de coronamaatregelen geen roet in het eten gooien.

Ook Jari Breugelmans is opgetogen met de loting.

“Ja, een leuke affiche voor Dessel Sport die best te smaken is. Ik speelde een aantal malen tegen hen in tweede klasse en ik herinner me vooral de wedstrijd op Het Kiel (22 oktober 2016) waar Dessel (toen getraind door Patrick Witters en T2 Benny Lunenburg) met 1-3 kon winnen en we de leidersplaats destijds even overnamen. Dat was toch wel één van de hoogtepunten van de voorbije jaren en ook herinner ik me de leuke afterparty in ons eigen supporterscafé van het Armand Melisstadion.”

We kunnen dit alleen maar beamen na een prachtige wedstrijd van de groenwitten voor om en bij de 10.000 toeschouwers in het Olympisch Stadion aan Het Kiel en dat zullen buiten Jari ook doelman Wim Kustermans en Ratko Vansimpsen (ex-Beerschot!) kunnen bevestigen als enige spelers van de huidige lichting die toen mee zorgden voor dit huzarenstukje.

Voor de Desselse nieuweling Youssef Boulaouali, die de winninggoal maakte tegen Visé, wordt het wel een speciale wedstrijd want de flankaanvaller was enkele seizoenen actief bij De Ratten.(fvh)