Begin februari zou Dessel Sport voor de zestiende finales van de Croky Cup de degens kruisen met Beerschot en naar die partij werd dan ook reikhalzend uitgekeken.

Zeker omdat Dessel Sport nog steeds geen competitiematch kon spelen door de  nare coronapandemie want het virus zette de wereld op zijn kop. Ook in de sportwereld is de ravage groot. Voetballend Dessel wilde zich vanaf maandagavond voorbereiden op de bekerwedstrijd tegen de Mannekes, maar daar kwam niets van in huis.

Het was Dessels burgemeester Kris Van Dijck die besliste om geen toelating te geven om de trainingen te hervatten met het oog op dit bekerduel, na overleg met de club.

Er zijn verschillende redenen om dit te staven.

  • Vooreerst zijn er de algemene maatregelen die gelden voor alle amateursporten en in het bijzonder voor de plus 12-jarigen.
  • Bovendien zijn de cijfers van de coronabesmettingen nog niet goed in de regio Dessel.
  • Ook zijn er de afspraken die gemaakt zijn met de politiezone Balen, Dessel, Mol en de betrokken burgemeesters om het beleid zoveel mogelijk hetzelfde te laten verlopen in deze gemeentes, ook voor alle sportclubs.

Het vraagt bovendien heel wat moeite van Dessel Sport  om zich voor te bereiden op één wedstrijd en omdat deze inspanningen niet opwegen tegen het nut daarvan heeft de burgemeester in overleg met onze club dit besluit genomen.

“Vanuit sportief oogpunt is dit uiteraard jammer, maar als club begrijpen wij dit standpunt en staan wij volledig achter de beslissing van de burgemeester. De gezondheid van ons ieder gaat voor”, meldt voorzitter Willy Mermans namens het Desselse bestuur.