Voetbalminnend Dessel had na afloop de lach op het gezicht na de toch wel makkelijke eerste uitzege tegen fusieclub Mandel United (een samengaan van Ingelmunster en Izegem). Maar de Desselse aanhangers zijn nuchter genoeg om te beseffen dat dit Mandel geen al te beste indruk naliet. Hoe dan ook: belangrijk voor de jonge Desselse garde is dat het puntendoosje met andermaal drie punten wordt aangedikt. Onze witgroenen blijven na de 10 op 15 zo in de vuurlijn van het klassement. 

Trainer Lunenburg kon nog niet rekenen op Alessandro Cerigioni en ook Olag Cheprassov en Tony Cinti werden nog gespaard na eerdere lichamelijke letsels. Zo kwam enkel de jonge Lode Peeters voor het eerst aan de aftrap in de plaatst van Cerigioni.

Dessel nam alweer een snelle start en het was Jari Breugelmans die zich liet opmerken op de linker flank en zijn voorzet belandde bij Tom Ghislain, die aan de tweede paal mooi inkopte, 0-1. De thuisploeg eiste wel het meeste balbezit op, maar beperkte zich tot rondspelen in de eigen zone en af en toe lange ballen versturen. Spek voor de bek voor de centrale kopbalsterke verdedigers Stan Kolen en Kristiaan Haagen.

Strafschop

Even voor het halfuur werd plots voor strafschop gefloten toen een plaatselijke aanvaller plots neerging nadat hij eerst zelf een fout op Haagen gemaakt had en de ref liet zich vangen. Plaatselijke spits Dhondt plaatste de strafschop in de hoek, maar doelman Wim Kustermans stopte de elfmeter (tot grote vreugde van keeperstrainer Roel, die dit voorspeld had). Het had een kantelmoment kunnen zijn, maar dat werd verhinderd. We noteerden nog twee schermutselingen voor rust, één langs beide kanten, maar Dessel ging met een terechte voorsprong de rust in.

Ghislain trefzeker

Het eerste gevaar na rust kwam van Mandel, maar Haagen verhinderde ruim voor de lijn een lob maar de bezoekers reageerden met een actie van Ghislain, die bij zijn tweede poging de bal net naast zag gaan. Trainer Lunenburg verving de moedige Peeters en de ingevallen Toon Lenaerts vatte post voor de defensie samen met Jasper Sols met er tussen de iets  offensievere Lennert Versmissen. Een goede zet dus om de zege vast trachten te houden. Er werd zelfs nog tweemaal gescoord want Dessel loerde op de counter. Zo noteerden we een actie van de ingevallen Lenaerts, die net naast loeierde. Maar ook Mandel dreigde licht met acties van Laleman en Tamsin. Het was Ghislain, één van de Desselse uitblinkers, die de match besliste in het slotkwartier met de 0-2, zijn tweede van de avond. In de ultieme slotfase kreeg de ex-Lommelaar een applausvervanging. Zijn vervanger Najim Haddouchi plaatste het orgelpunt met een derde Desselse treffer. Vergeten we ook zeker niet te vermelden dat Breugelmans met 2 assists én een pré-assist eveneens een belangrijk aandeel had in de Desselse winst.

Volgende zaterdag wordt het reikhalzend uitkijken naar de komst van Olympic Charleroi, dat na 4 wedstrijden nog ongeslagen is. Aftrap om 19u30 in het Armand Melisstadion. (fvh)

DOELPUNTEN: 8’ Ghislain 0-1, 75’ Ghislain 0-2, 91’ Haddouchi 0-3.

DESSEL: Kustermans, Verbeek, Haagen, Kolen, Boujouh, Sols, Versmissen, Mathei (77’ Geukens) , Peeters (59’ Lenaerts), Ghislain (89’ Haddouchi), Breugelmans. Overige wisselspelers: Geladé, Cinti,Goor, Colman.

GELE KAARTEN: 55’ Breugelmans, 55’ Van Marcke (M), 60’ Van Hyfte (M), 78’ Haagen.