Het artikel hieronder hebben we gisteren ontvangen en zetten we vandaag (maandag 23 mei) online op de website, maar zopas is de uitspraak in de zaak Dender vs Luik geweest en heeft Dender in deze gelijk gekregen. Dus gaan we de laatste speelronde in met Dender op een eerste plaats en volgt Luik als nummer twee op 1 punt. Luik heeft nog wel aangekondigd om in beroep te gaan, maar dit zal allemaal voor na de laatste speelronde van komende woensdag zijn. Zal worden vervolgd dus..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andermaal sensatie troef tussen Dessel en Knokke met net als in de heenmatch opnieuw zes goals die werden verdeeld door beide teams. Maar er zat weerom meer in voor het jonge Dessel, dat slag om slinger uitstekende kansen niet kon afwerken. Enerzijds een gebrek aan efficiëntie, maar anderzijds kon dan toch de 0-3-achterstand na een hectisch slotkwartier omgezet worden in een 3-3. Al zat er over de ganse wedstrijd gezien wel meer in voor de witgroenen en was het voor beide teams na afloop toch een beetje balen. Zowel voor Knokke als voor Dessel was het overigens het tweede behaalde punt in deze eindronde.

Onze trainer voerde een aantal wijzigingen door na de match tegen Luik en zette met Jens Verbeek, Oleg Cheprassov, Naïm Boujouh, Stan Kolen en Alessandor Cerigioni een handvol andere spelers in de basis waardoor een aantal jongeren rust werd gegund op de invallersbank.  Dessel begon opnieuw dramatisch aan de wedstrijd want na amper 12 minuten stond het al met dubbele cijfers op achterstand na twee goals van Vandewalle en vooral de 0-2 was een ‘beauty’ na een mooi geplaatste vrijschop.  Het was dus weer achtervolgen geblazen voor onze jongens, die toch een aantal kansen de nek omwrongen om de kloof te dichten. Maar het vizier stond slecht gericht bij Cheprassov, Cerigioni, Peeters en Boujouh. 

Alfred Hitchcock

Ook na de rust drong Dessel aan met pogingen van Cerigioni en Peeters, helaas zonder resultaat. De beste kans was er voor Tom Ghislain, die aangespeeld werd door Boujouh maar eerst op de lat kopt en in de rebound op de vuisten van doelman Dhoest besluit. Dessel blijft de bezoekende kooi bestoken, maar kan helaas niet scoren. De ontnuchtering komt er aan in minuut 68 als de pas ingevallen Van Den Bossche de 0-3 scoort, tegen de gang van het spel maar wel efficiënt. Een mokerslag zou je denken voor de thuisploeg , maar Dessel ligt niet uitgeteld op het veld. Het is Ghislain die na voorzet van Goor en tussenstation Cheprassov tegen kan scoren, 1-3. Onze jongens geloven er terug in en amper twee minuten later kan Boujouh zowaar de 2-3 scoren na een mooie steekbal van Ghislain. Bij de bezoekers  - die er amper aan te pas komen na rust - is het nu alle hens aan dek. Het is de bezoekende goalie Dhoest die Ghislain aanvankelijk nog van de 3-3 houdt. Maar uiteindelijk kan Dessel dan toch de oververdiende gelijkmaker scoren in de slotminuten. Het is onze aanvoerder Kristiaan Haagen die na voorbereidend werk van Cheprassov en Ghislain uiteindelijk de 3-3 tegen de touwen duwt. In de toegevoegde tijd krijgt Dessel nog de kans om de 4-3 te scoren maar de breedtepass van Ghislain - die door de buitenspel glipte - is net niet goed genoeg om Haagen te bereiken. Jammer, maar helaas. De toeschouwers kregen hoe dan ook weerom een wedstrijd te zien met een hoog Hitchcock-gehalte. 

Aanstaande woensdag trekken we richting Dender dat zopas verloor tegen Luik en dus de leidersplaats kwijt is aan de Luikenaars, die hun eerste plaats dus moeten verdedigen op het veld van Knokke. Spanning troef wat betreft de promotie naar 1B en dus nog twee belangrijke wedstrijden waarin zowel Dessel als Knokke nog een belangrijke rol in kunnen spelen.(fvh)

DESSEL: Geladé, Verbeek, Haagen, Kolen (78’ Van Beylen), Boujouh, Goor (78’ Coeckelbergs), Ghislain, Versmissen, Peeters (61’ Geukens), Cerigioni, Cheprassov. Overige wisselspelers: Kustermans, Cinti, Colman, Maesen. 
KNOKKE: Dhoest, Vervaque, Cassaert, Van Raefelghem, Bailly, Pierre, Neyts (66’ Van Den Bossche), Mariën (66’ Van Walle), Vandewalle (83’ Akhtakanov), Atteri (83’ Buysse), Ackx. Overige wisselspelers: Deman, Kocur.
DOELPUNTEN: 5’ en 12’ Vandewalle 0-1 en 0-2, 68’ Van Den Bossche 0-3, 72’ Ghislain 1-3, 74’ Boujouh 2-3, 90’ Haagen 3-3.
GELE KAARTEN: 7’ Pierre, 59’ Bailly, 83’ Verbeek.
SCHEIDSRECHTER: Jurgen Van Uffelen.