Aanvankelijk was er na afloop van de onbesliste topper Dessel-Luik (2-2) veel ontgoocheling te bespeuren in de Desselse kleedkamer na de late gelijkmaker van de bezoekers (2-2) en dat was ook te begrijpen.  Maar er was toch ook wel een brok fierheid even na afloop want - jawel - onze club schreef toch wel een beetje geschiedenis na het behalen van de herfsttitel . Met voorsprong overigens, nadat naaste achtervolger Patro Maasmechelen niet voorbij KVK Tienen geraakte (1-1). Dessel is primus met 30 punten uit 14 matchen, gevolgd door Patro met 28 punten en Luik staat op de derde stek met 27 punten. Een uitstekende prestatie zodat onze jongens de winterstop kunnen ingaan met een goed gevoel. Onze trainer Benny Lunenburg gaf de spelers dan ook vrijaf tot 2 januari  en dat is zondermeer welgekomen. Een verdiende beloning voor een schitterende eerste periode, zoveel is zeker. 

De wedstrijd ging iets later van start omdat in de bezoekende Luikse supportersbus een overlijden te betreuren viel waardoor een moment stilte in acht werd genomen voor aftrap van de wedstrijd.

Voor dit treffen kon Dessel terug rekenen op Jasper Sols, die uit schorsing kwam waardoor Seppe Geukens terug op de bank startte. Het Armand Melisstadion was bijzonder goed gevuld voor deze topper. Er waren heel wat bezoekende fans maar ook vanuit Dessel waren er heel wat supporters opgedaagd. Blijkbaar viel de oproep van onze spelers na het filmpje op Facebook niet in dovemansoren. 

Stevige uithaal 

De thuisploeg kwam behoorlijk uit de startblokken met een eerste kopbaldreiging van Oleg Cheprassov na voorzet van flankverdediger Jens Verbeek. Ook een actie die liep over Naïm Boujouh en Jari Breugelmans verdiende meer, maar de teruglegger van Lennert Versmissen kon niet benut worden. Het was uitstel want het was opnieuw Versmissen die Cheprassov bereikte en die haalde andermaal vanop afstand vernietigend uit, 1-0 na een kwartier. De eerste bezoekende dreiging volgde een minuut later met een kopbal over van de bekende Luikse spits Jérémy Perbet. Halfweg de eerste helft waren onze spelers andermaal aan het feest. Na hoekschop van Boujouh knikte Toon Lenaerts de dubbele voorsprong op het scorebord. Het sein voor de bezoekers om wakker te schieten en dat gebeurde ook met een afgeblokt schot van Mouhli. Maar even later liet Dessel de 3-0 liggen na een nipt naast geschoten poging van Tom Ghislain op aangeven van de erg actieve Versmissen. Jammer want de Luikenaars, die bij momenten beter in de wedstrijd kwamen, konden tegenscoren toen na hoekschop Bustin inkopte, 2-1. Op slag van rust kwam Club Luik dicht bij de gelijkmaker maar Mouhli knalde juist naast het kader. Hoe dan ook: thuisploeg Dessel ging met een verdiende voorsprong de rust in.

 

Uitsluiting

Dat de Luikse profs een aantal uitstekende technische voetballers met snelheid in hun rangen hebben was vooral duidelijk na rust, maar echt groot gevaar bleef uit. Het was Köse die onze doelman Wim Kustermans dadelijk aan het werk zette maar puik vuistwerk verhinderde dat en de rebound van Rodes ging naast. Ondertussen werden de duels steviger langs beide kanten en kon bezoekende spits Perbet met een buitenspelgeurtje aan de haal gaan maar de gewezen speler van Lokeren, Bergen en het Spaanse Villarreal knalde over. Dessel leek het moeilijk te krijgen, maar herpakte zich. Het was Ghislain die op de counter echter niet voorbij doelman Debaty raakte en het was even later dezelfde Ghislain die net een voetje te kort kwam om succesvol te zijn na voorzet van Breugelmans. Opschudding even na het uur toen bezoeker Bruggeman werd uitgesloten na een duel met Boujouh. De thuisploeg wilde voor absolute zekerheid zorgen, maar op aangeven van de ingevallen Seppe Geukens knalde Ghislain over. Dessel bleef zich roeren op de counter en het was jammer dat een aanval van Breugelmans (diep gestuurd door Boujouh) werd afgevlagd voor dubieus buitenspel. Ook de ingevallen Cerigioni kwam op aangeven van Versmissen niet tot scoren want de kans werd verijdeld door de bezoekende goalie. De wedstrijd eindigde in mineur voor Dessel want luttele minuten voor tijd lukten de bezoekers de gelijkmaker langs de ingevallen Lallemand op aangeven van Nyssen, 2-2. Er zat zeker meer in voor onze spelers, maar de kansen werden jammer genoeg niet afgemaakt in deze best aantrekkelijke wedstrijd van deze twee kopploegen. 

 

Dessel Sport Armand Melis Stadion 3

Aanvraag licentie voor 1B

Ook het Desselse bestuur kan uiteraard niet anders dan tevreden zijn na deze uitstekende start van de heenronde en heeft ambities met het oog op de toekomst. Het was Eric Verlinden die voor de wedstrijd als voorzitter van de Raad van Bestuur aankondigde dat de club een aanvraag zal indienen voor de 1B-reeks. 

Start B-team

Tevens zal Dessel Sport vanaf volgend seizoen starten met een B-team in vierde provinciale. Hiervoor gaat de club op zoek naar spelers die afkomstig zijn van Dessel en de omliggende gemeenten of spelers die vroeger hun opleiding genoten bij KFC Dessel Sport of KFC Witgoor Sport. De club wil hiermee een bijkomende exit scheppen voor jeugdspelers die niet de stap kunnen zetten naar het A-elftal. Kandidaten kunnen zich melden bij Eddy Ooms, Tonny Pauwels of Werner Melis. (fvh)

Dessel Sport: Kustermans, Verbeek, Lenaerts, Haagen, Boujouh, Sols, Ghislain (79’ Cerigioni), Versmissen, Vanhaen (71’ Geukens), Breugelmans, Cheprassov (86’ Demba). Overige wisselspelers: Geladé, Cinty, Mathei en Cavus.

RFC Luik: Debaty, Nyssen, Lambot, Bustin, D’Ostilio (85’ Van Den Ackerveken), Rodes, Köse (85’ Besson), Mouhli (72’ Reuten), Mouchamps (46’ Lallemand) , Bruggeman, Perbet. Overige wisselspelers: Herman, Ronvaux, Cavelier.

Doelpunten: 15’ Cheprassov 1-0, 20’ Lenaerts 2-0, 37’ Bustin 2-1, 87’ Lallemand 2-2.

Gele kaarten: Lenaerts (35’), Sols (53’), Vanhaen (65’), Boujouh (66’).

Rode kaart: Bruggeman (66’).

Scheidsrechter: Pieter Vandevenne.