0n5a3969

Dessel hunkerde intens naar zijn allereerste thuiszege van het seizoen en daarvoor bood de confrontatie met de ongeslagen leider Thes een gedroomde gelegenheid. En de groenwitten deden wat verhoopt werd: ze klopten de Limburgse buren uit Tessenderlo met 2-1 na een fel bevochten wedstrijd, waarin de ref een (te) opvallende rol voor zich opeiste.

Met Vosters opnieuw in de ploeg na blessure begon Dessel gedreven en fel aan de partij met een laag schot van Baeten voorlangs en een kopbal van de debuterende Soladio, die de voorkeur kreeg op Vansimpsen, rakelings naast. Na twintig minuten kreeg Dessel de beloning voor de wervelende start. Soladio verstuurde een lange bal richting Janssens, de bal belandde voor de voet van de vrijstaande Jutten en die faalde niet: 1-0. Even later snoepte Breugelmans de bal mee na een misser van een bezoekende verdediger en hij schoot voorlangs in plaats van de vrije Janssens te bedienen. In plaats van 2-0 werd het plots 1-1. Een duidelijke fout op Jutten vlak voor de tribune bleef onbestraft en wie anders dan Kevin Oris maakte van de verwarring gebruik om te scoren. De Desselse woede en frustratie leverden alleen maar enkele gele kaarten op vanwege de theatrale ref, die in totaal liefst acht kartonnetjes uitdeelde, en dat in een sportieve match. Dessel was meteen van slag, maar de 1-1 bleef op het bord tot de rust.
Vijf minuten na de hervatting liet Jeunen de 1-2 liggen. Op aangeven van Hulsmans kon hij vrij inlopen, maar hij kopte onbegrijpelijk naast. Goed voor de thuisploeg, want toen Hulsmans Janssens in de rug duwde, legde de scheids de bal op de stip. Janssens zelf zette de elfmeter feilloos om: 2-1. Nadien moest de bezoekende doelman de bal fluks over de lat duwen, toen een voorzet van Smet afweek. Remen zorgde nog even voor onrust door de bal over de lat in hoekschop te trappen en aan de overkant wurmde Janssens zich door de verdediging, maar besloot dan in de handen van de keeper.

0n5a4013
0n5a4020

De eerste thuisoverwinning was meteen een feit en gaf uiteraard aanleiding tot heel wat vreugdetaferelen in groenwitte rangen.
Een van de uitblinkers, William Baeten, was natuurlijk blij met de winst. “We leverden een sterke prestatie als team”, glunderde hij. “We maakten een moeilijke periode door, waarin ons spel lang niet slecht was, maar het wilde maar niet lukken. Dat was dit keer wel het geval. We maakten het Thes, dat ik niet de beste ploeg vond waartegen we al speelden, heel moeilijk. We toonden een voorbeeldige mentaliteit en gingen ervoor. We slikten een zure 1-1 na een flagrante fout die niet gefloten werd. Tijdens de rust werd gezegd dat we rustig moesten blijven. Dat deden we en ten slotte behaalden we een verdiende zege. De strafschop? Janssens lokte die slim uit. Hij kreeg zeker een duw in de rug, zodat de sanctie logisch was. Nu zie je weer lachende gezichten in de kleedkamer. Bovendien doet het voor mij als Limburger goed een Limburgse club te kunnen verslaan. We spelen net iets beter tegen de betere ploegen en dat moet ons sterken met het oog op de verplaatsing naar Deinze.”

0n5a4008

Trainer Patrick Witters noemde zichzelf een fiere coach, die vooral blij was voor zijn spelersgroep. “Elke week was het vechten om uit de negatieve spiraal te geraken”, zei hij. “Altijd was het net niet, nu is het net wel. We kwamen terecht 1-0 voor, omdat we de wet dicteerden tegen de leider. De 1-1 viel uit het niets en toen ontstond er weer even vertwijfeling. In de tweede helft duwden we weer door. Ons voetbal was iets minder, maar we bikkelden en streden voor elke meter. Ik ben ook heel tevreden over de prestatie van Soladio, die nog maar 19 is.” (RuNu)