De confrontatie tegen KVK Tienen bracht niet wat er van verwacht werd, maar uiteindelijk stond er wel een 3-0 op het scorebord na 3 goals van Jari Breugelmans. Wat dat betreft hebben de witgroenen geen reden tot klagen want met 17 punten na 9 matchen nestelt Dessel zich in de hoogste regionen.

Voor de wedstrijd tegen KVK Tienen startte Oleg Cheprassov in de basis waardoor Jordy Mathei naar de bank verhuisde. Over de eerste helft kunnen we kort zijn, want die had amper iets om het lijf met een gesloten wedstrijd tot gevolg. Het was dus bibberen voor de toeschouwers want oogstrelend voetbal viel er niet te bewonderen met als gevolg veel steriel middenveldspel en nogal wat balverlies langs beide kanten. We noteerden enkel een bezoekend schot van Ben Yagan na 25 minuten, maar de ex-Desselaar raakte niet voorbij de vuisten van doelman Wim Kustermans. Toen iedereen zich verzoend had met een scoreloze ruststand kwam de openingstreffer van Breugelmans uit de lucht vallen. Met dank aan een stuntelige defensie, maar wel een belangrijk openingsdoelpunt voor de thuisploeg.

 

 

Cy8h0295
Uitblinker Breugelmans hier aan de bal tegen Olympic Charleroi

Al vroeg in de herneming dikte Jari zijn doelpuntentotaal nog aan na voorzet van Naïm Boujouh en tussenstation Tom Ghislain, 2-0 en Dessel op rozen dus. De bezoekers probeerden de kloof te dichten, maar waren niet bij machte om doelman Kustermans te bedreigen. Verdedigend zag het er ook allesbehalve goed uit en na nieuw balverlies in de KVK-defensie strafte onze flankspits Jari dat efficiënt af met een hattrick en 3-0. Zijn achtste doelpunt van het seizoen.

In de slotfase kwam de ingevallen Jordy Mathei na een mooie kapactie nog dicht bij een vierde doelpunt maar hij besloot juist over het doelkader. In de slotminuten kwam bezoeker Vanweerts nog dicht bij de eerredder, maar hij kogelde in één tijd over. Met deze nieuwe driepunter doen onze jongens een prima zaak in het klassement. De volgende wedstrijd wordt opnieuw betwist in het AMS met de komst van Dender op zaterdag 20 november. 

DESSEL: Kustermans, Verbeek, Lenaerts, Haagen, Boujouh, Sols, Versmissen, Ghislain (86’ Demba), Breugelmans (73’ Geukens), Haddouchi (64’ Mathei), Cheprassov (64’ Cinti). Overige wisselspelers: Geladé, Vanhaen en Cavus.

KVK TIENEN: Bouzian, Vos, Meeus, Spaenhoven, Mputu, Claes (77’ Vanweerts), Singh (63’ Coenen), Yagan (77’ Bogaerts), Jochmans, Laureys, Kempeneers (63’ Matterne). Overige wisselspelers: Nijsen, Chantrain en Kitoko.

DOELPUNTEN: 44’, 51’ en 57 Breugelmans 1-0, 2-0 en 3-0.