In deze geanimeerde pot voetbal zag het er naar uit dat die zou eindigen in een 3-3 maar in de slotfase kon Dessel via Jari Breugelmans de overwinning op zak steken. Euforie dus na deze onverhoopte driepunter en dat smaakte uiteraard enorm goed bij de witgroene voetbalfamilie.

Desseltrainer Benny kon niet rekenen op de licht geblesseerde spelers Oleg Cheprassov en Tony Cinti waardoor Tom Ghislain en Jordy Mathei aan de aftrap kwamen. Laatstgenoemde zette al vroeg doelman Van Aarschot aan het werk, maar KSK Heist reageerde met de openingstreffer van Orye na hoekschop van Carrasco, 0-1. De fel gestarte bezoekers trokken die lijn door met bij momenten snel en aantrekkelijk voetbal, maar het Desselse sluitstuk Wim Kusterman hield Nys van een tweede treffer. Ook bezoekende spits Orye hing aan de alarmbel maar hij kon net niet bij de bal na voorzet van de dribbelvaardige Bamona, die linksachter Naïm Boujouh een moeilijke avond bezorgde.

Aan de overzijde kwam Breugelmans dicht bij de gelijkmaker maar zijn lob werd gestopt door Van Aarschot. Een minuut later was het wel prijs voor de Retienaar uit Schoonbroek want Jari werkte feilloos af na slecht verdedigen van de bezoekende defensie en dus 1-1 na 9 minuten. Maar KSK Heist bleef het gevaarlijkst in dat eerste halfuur en ei zo na werd er gescoord want op aangeven van Gilis kon woelwater Orye en de draaiing trappen, maar Kustermans bracht andermaal redding.  Het derde kwartier was voor Dessel, dat het evenwicht herstelde. Eerst was er dreiging van Alessandro Cerigioni die Jordy Mathei aanspeelde, maar hij kon de bal net niet meenemen. Maar op slag van rust kon diezelfde Limburger na voorafgaande actie van Jasper Sols en Tom Ghislain de bal met wat moeite over de lijn duwen, goed voor de 2-1.

Dessel kwam goed uit de kleedkamer en het was Boujouh die met een mooie actie in de draaiing de 3-1 scoorde. Dessel leek op rozen te zitten en wilde meer, maar Mathei gleed een voorzet van Breugelmans naast. Ook de goed ingevallen Lode Peeters pakte uit met een mooie actie, maar de Desselse youngster werd foutief gestopt. De vrijschop van Boujouh ging over. Maar het waren de bezoekers die een beetje onverwacht dichterbij kwamen na een licht afgeweken schot van Gilis na voorafgaand matig verdedigen waarna de aansluitingstreffer ging tergend traag binnen voorbij een verraste Kustermans. Heist rook bloed en de gelijkmaker kwam er ook want nadat vergeten werd om een bal weg te trappen toverde Bamona zijn zoveelste dribbel uit de hoed waarna Versmissen aan de noodrem trok. Orye zette vanop de stip de 3-3 op het bord, een uitslag waar beide ploegen tevreden mee konden zijn. Maar Breugelmans dacht er anders over want hij kon een overwaaiende hoekschop van zijn dorpsgenoot Peeters uit Schoonbroek mooi afwerken, tot grote vreugde van de Desselse aanhang. In de toegevoegde tijd stuitte bezoeker Englebert op Kustermans. Het jonge Dessel Sport heeft alvast de start niet gemist na een behoorlijke 7 op 12. (fvh)

DESSEL SPORT: Kustermans, Verbeek, Kolen, Haagen, Boujouh, Sols, Ghislain (90’ Lenaerts), Versmissen, Cerigioni (46’ Peeters), Breugelmans, Mathei (77’ Colman). Overige wisselspelers: Geladé, Geukens, Haddouchi en Goor.

KSK HEIST: Van Aarschot, Nys, Absisan, Carrasco (53’ Troonbeeckx), Benhamou, Gilis (63’ Jutten), Meddour (85’ Quadtflieg), Vande Cauter, Bamona, Englebert, Orye. Overige wisselspelers: Amenga Liongo, Rosy, Sabhaoui en Van Keilegom.

DOELPUNTEN: 4’ Orye 0-1, 9’ Breugelmans 1-1, 41’ Mathei 2-1, 47’ Boujouh 3-1, 62’ Gilis 3-2, 65’ Orye na strafschop 3-3, 88’ Breugelmans 4-3.

GELE KAARTEN: 35’ Englebert, 42’ Van Aarschot en Carrasco, 69’ Versmissen, 75’ Sols.

SCHEIDSRECHTER: K.Clerckx.