Na het puike ‘puntgewin’ op het veld van de thuis ongenaakbare leider Deinze was Dessel erop gebrand de positieve lijn door te trekken tegen Rupel Boom. Dat moest dan wel gebeuren met een hertekend middenveld door de schorsing van Janssens en de afwezigheid van Moutawakil en Dufour. Lenaerts vatte post voor de verdediging en Versmissen en de debuterende Mariën (goed rapport) bevolkten het middenveld. Jutten speelde op de ‘tien’.

Voor de wedstrijd werd hulde gebracht aan Kurt Remen voor zijn 300 ste wedstrijd. Hij speelde zijn eerste competitiematch voor Dessel in januari 2007 en is aan zijn 14 de seizoen bezig. Hij werd 329 keer geselecteerd en scoorde als verdediger 21 goals. Proficiat, Kurt!

De wedstrijd begon met een kopbal van Lenaerts na een hoekschop. In een scrimmage werd de bal weggewerkt door de bezoekende defensie. Op het kwartier opende Dessel de score. Jutten bediende Breugelmans en die speelde Vansimpsen aan. Van dichtbij besloot Ratko in het dak van het doel: 1-0. Een hoekschop van Jutten belandde bij Haagen die op doel trapte. Daeseleire kon nog net op de lijn redding brengen, waarna de rebound van Versmissen naast ging. Vlak na het halfuur werd de voorsprong verdubbeld. Een combinatie Mariën – Smet mondde uit in een schot van Breugelmans. Zijn doelpoging werd afgeblokt, maar Versmissen was ter plekke om er 2-0 van te maken.

In de tweede helft werd het al snel 3-0. Jutten speelde Vansimpsen aan en hij knalde van schuin in de verste hoek binnen. Het eerste doelgevaar van Rupel Boom situeerde zich welgeteld in de 65 ste minuut met een kopbal van Siebens voorlangs. Het illustreert de zwakke partij van de Steenbakkers die Dessel het leven nauwelijks zuur konden maken. In de 84 ste minuut zette de 17-jarige invaller
Troonbeeckx de kroon op het werk. Hij devieerde een verre, diepe bal van Smet in één tijd tegen de netten: 4-0. Zo moest Rupel Boom de bittere kelk tot op de bodem ledigen en knoopte Dessel weer aan met de overwinning na een 2 op 12. En of die welkom was!

Eén van de uitblinkers was Toon Lenaerts. “Ja, ik ben heel content”, lachte hij na afloop. “Door omstandigheden moest ik voor de verdediging spelen en dat viel best mee. Ook vorig seizoen stond ik daar een aantal keren. Als ploeg stonden we heel goed. We gaven niets weg en scoorden viermaal. Een opluchting na een aantal weken waarin we moeilijk tot doelpunten kwamen. We bouwden voort op onze prestatie van vorige week. We kwamen goed uit de kleedkamer na de rust en speelden de partij volwassen uit. Een kostbare driepunter, die nodig was, is het resultaat. Hierop moeten we nu verder borduren. Versmissen en Mariën deden het heel goed op het middenveld. Samen met mij hadden ze duidelijke taken en die voerden ze goed uit. Op alle vlakken was dit een uitstekende prestatie.”

Trainer Keleman legde er de nadruk op dat het tijd was voor een driepunter. “Ik koos voor een heel andere veldbezetting om ons middenveld zo sterk mogelijk te maken”, zei hij. “We moesten Rupel Boom in zijn actieradius beperken, want het is een goed voetballende ploeg. Het was mooi om te zien dat de jongens hun kans pakten. Het is schitterend dat een jongen van 17 jaar scoort, en dat op een mooie manier. Op de bank zaten met Goor, Vanhoof en Vandermeulen drie jongens die met de U13 van Dessel kampioen werden. Dat maak je zelden mee. De groep werkt heel hard en verdient dan ook een dergelijke beloning.”

RuNu