Francs Borains – Dessel Sport 1-0

Dessel Sport leed afgelopen zondag de eerste nipte nederlaag in de Borinage na een haast kansarme wedstrijd waarin het toch wel een puntje had kunnen meepakken, maar het lukte niet omdat het moeilijk was om Francs Borains te ontwrichten. De witgroenen slikten op slag van rust één van de enige thuismogelijkheden en dat doelpunt besliste over de krappe winst van de thuisploeg  in het Stade Robert Urbain.

Toch zorgde Dessel voor het eerste gevaar langs Olag Cheprassov en Lennert Versmissen, maar de zuiverheid ontbrak om succesvol te zijn. Maar ook de thuisploeg zorgde voor wat onheil langs Durieux, maar de poging werd onschadelijk gemaakt door Wim Kustermans. Voor het overige was het lang wachten op groot gevaar bij beide teams. Tot Francs Borains op slag van rust via Durieux op aangeven van Habbas de ban kon breken, 1-0.

Nadat de ref al kwistig zwaaide met gele kaarten voor rust werd het er na de kampwisseling niet beter op want er kwamen er nog zes bij, wat een totaal op tien bracht, netjes verdeeld. Toch was deze wedstrijd zeker geen schoppartij. Dessel wilde uiteraard die achterstand goedmaken en kon ook het meeste balbezit opeisen, maar een verdiend gelijkspel zat er niet in zodat de witgroenen voor het eerst een nederlaag lieten optekenen. Volgende week zaterdag met de komst van het nog ongeslagen naburige Heist hoopt Dessel zich te herpakken in het Armand Melisstadion. Aftrap om 19u30. (fvh)

Dessel: Kusterman, Boujouh, Kolen, Haagen (80’ Ghislain), Verbeek, Sols, Cerigioni, Versmissen, Breugelmans, Cheprassov, Cinti (67’ Mathei). Overige wisselspelers: Geladé, Lenaerts, Peeters, Geukens en Kamagate.

Doelpunt: 43’ Durieux 1-0.

Gele kaarten: Cheprassov (17’), Alouache (24’), Habbas (28’), Haagen (40’), Verbeek (56’), Durieux (59’), George (74’), Valadas (88’), Kustermans (92’), Kolen (95’).