Terwijl zowat iedereen in het Desselse stadion zich verzoend had met een 1-1 tegen F.C.V. Dender E.H. sloeg  de thuisploeg keihard toe in de slotminuten en werd er nog tweemaal gescoord. Met dank aan het duo Oleg Cheprassov-Seppe Geukens. Beide spelers scoorden en waren ook verantwoordelijk voor de assist. Een zeldzaamheid zondermeer. Een zware tik alvast voor het bezoekende team van trainer Regi Van Acker (ex-Dessel),  dat rekende op een punt, maar nu de rol wat moet lossen. Dessel Sport kan zich na de recente 9 op 9 handhaven in de bovenste regionen en blijft in het eigen AMS ongeslagen (13 op 15).

De thuisploeg voerde na de gewonnen match tegen Tienen een aantal wijzigingen door in de basisploeg. Zo moest de zieke Jens Verbeek vervangen worden en ook Oleg Cheprassov en Najim Haddouchi moesten zich verzoenen met een plaatsje op de bank. Daardoor kwamen Jody Mathei , Dimitri Vanhaen en Tony Cinty aan de aftrap. Tom Ghislain nam de plaats in van Verbeek als rechtsachter. Bij de bezoekers waren ook een aantal wijzigingen wegens ziekte waardoor Lennard Hens en Jasper Van Oudenhove basisspeler werden.

Desselse voorsprong

De eerste minuten werden benut om mekaar een beetje af te tasten en de eerste dreiging kwam er langs bezoeker Van Oudenhove, maar Dessel repliceerde met een actie van Lennert Versmissen die Naïm Boujouh bediende maar hij raakte niet voorbij  doelman Gies. Halfweg de eerste helft kon de thuisploeg de score openen toen Vanhaen de infiltrerende Versmissen bereikte en diens voorzet werd vakkundig afgewerkt door de inlopende Jari Breugelmans, goed voor zijn negende seizoenstreffer. Deze treffer gaf de thuisploeg een boost van vertrouwen, maar de Desselse kansen werden niet afgemaakt. Zo was er een mooie voorzet  van Versmissen maar zowel Mathei als Vanhaen raakten niet voorbij de bezoekende goalie. Ook Boujouh kwam dicht bij de 2-0 na voorafgaande actie van Sols en Breugelmans, maar opnieuw redde doelman Gies de meubelen. Op slag van rust was er opnieuw Desselse dreiging na hoekschop maar uiteindelijk bleef het bij een verdiende 1-0-ruststand want de thuisploeg was toch het meest dreigende team in die eerste wedstrijdhelft.

Strafschop

Het spelbeeld veranderde wel na rust want Dender kwam beter in de match, mede met de inbreng van Esteban Casagolda waardoor die andere spits Sam Valcke (ex-Lommel) meer steun kreeg. Op aangeven van Ridwane M’Barki kwam een inkoppende Valcke dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Wim Kustermans redde. En dat deed hij even later nog eens  na vrijschop van Jonathan Rowell, de nummer 6 die zijn ploeg vooruit stuwde. Tussendoor probeerde Dessel te counteren via de oprukkende Boujouh die Vanhaen bereikte maar zijn actie werd afgeblokt. Diezelfde Boujouh maakte even later een blijkbaar ongelukkige beweging tegenover M’Barki en dat werd op vraag van de lijnrechter bestraft met een strafschop. Vanof de stip scoorde Casagolda dan ook de gelijkmaker, hoewel onze doelman Wim de goede hoek koos maar hij raakte net niet bij de hard ingeschoten bal.

Apotheose

De bezoekers uit Denderleeuw roken bloed en gingen voluit om de drie punten mee te pakken richting Oost-Vlaanderen. Zo mikte Casagolda te hoog en trapte M’Barki een uitstekende mogelijkheid  over het kader. Ook onze ex-speler Mike Smet probeerde het van ver met een pegel die over ging. Dender voelde dat er meer inzat. Zo ging Valcke nog eens aan de alarmbel hangen, maar ook hij miste precisie. Dessel loerde op de counter en die kwam er ook toen de oprukkende Breugelmans met een voorzet de doorkoppende Geukens bereikte en zo de vrijstaande Cheprassov bediende en die legde simpel de 2-1 binnen. Dender zette nu alles op alles en dat opende perspectieven voor de thuisploeg. De perfecte counter werd uitgevoerd door de oprukkende Cheprassov die niet egoïstisch was en nu zijn invallersmaatje Seppe Geukens liet scoren, goed voor de 3-1. Zo kende deze slotfase nog een onverwachte, maar geweldige apotheose. (svh)

DESSEL: Kustermans, Ghislain, Lenaerts, Haagen, Boujouh, Sols, Vanhaen (81’ Cheprassov), Versmissen, Cinti (71’ Geukens), Mathei (76’ Demba), Breugelmans.

DENDER: Gies, Smet, De Backer, Ragolle, Borry, Houdret, Rowell, Van Oudenhove, Hens (46’ Casagolda), M’Barki, Valcke.

DOELPUNTEN: 21’ Breugelmans 1-0, 56’ Casagolda 1-1 na strafschop, 87’ Cheprassov 2-1, 90’ Geukens 3-1.

GELE KAART: 83’ Van Oudenhove.

SCHEIDSRECHTER: Jurgen Van Uffelen.