Kopzorgen voor Dessel Sport in aanloop naar de partij tegen Patro Eisden zodat trainer Benny fors moest sleutelen om een kern samen te stellen. Na het eerdere langdurige blessureleed van Alessandro Cerigioni en Stan Kolen kwam daar nu ook de afwezigdheid bij van Jari Breugelmans, die met een ribletsel kampt. Bovendien vielen op de vrijdagavondtraining ook nog Toon Lenaerts (bil) en doelman Wim Kustermans (enkel) uit. Daardoor kwamen doelman Gian Geladé, Tony Cinti, Dimitri Vanhaen en Najim Haddouchi aan de aftrap. Vier wijzigingen dus tegenover de wedstrijd van vorige week tegen Olympic Charleroi. 

Het zag er naar uit dat Dessel een moeilijke avond zou beleven op het veld van Patro en dat was ook zo, maar alsnog kon de nul even gehouden worden. Het was doelman Geladé die al vroeg een schot van Baysal met de voet kon verijdelen, maar even voorbij het halfuur moest hij zich gewonnen geven na een mooie poging van Mombongo, overhoeks afgewerkt en 1-0. Onze club kon hier weinig tegen in brengen want we noteerden enkel nog een schot van Haddouchi in de handen van doelman Belin zodat de thuisploeg toch wel ging rusten met de verdiende voorsprong.

Na de kampwisseling trachtte Dessel aan de voorsprong te knagen maar na een individuele fout op het middenveld ging de snelle Bounou aan de haal die Mombongo bereikte maar een terugkerende Jasper Sols bracht in extremis redding. Uitstel van executie want luttele minuten later werd de match in een beslissende plooi gelegd met in de hoofdrol hetzelfde duo, nu wel afgewerkt door Mombongo. In het slotkwartier kon Dessel nog even dreigen via Lennert Versmissen, maar hij miste tot tweemaal toe precisie met de kop. Ook de thuisploeg roerde zich nog eens maar de Desselse goalie hield Massengo van de 3-0.

Volgende week is de club speelvrij, maar er wordt wel gewerkt op het jaarlijkse mosselfestijn op zondag 31 december en maandag 1 november, telkens van 11u30 tot 20 uur.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 6 november wanneer we de verplaatsing maken naar La Louvière. (fvh)

DESSEL: Geladé, Verbeek, Haagen, Boujouh, Sols, Ghislain, Cinti (68’ Demba), Vanhaen (77’ Cheprassov), Versmissen, Mathei, Haddouchi (46’ Geukens). Overige wisselspelers: Iben, Peeters, Goor, Cavus.

DOELPUNTEN: 33’ en 71’ Mombongo 1-0 en 2-0.

GELE KAARTEN: 38’ Baysal, 47’ Dijkhuizen, 81’ Stijnen.