Tegen de soevereine leider Deinze moest Dessel liefst drie spelers missen: Engelen (hamstrings), Cerigioni (scheurtje kuit) en Breugelmans die acht dagen moest rusten. Vansimpsen startte op de bank, nadat hij een week ziek was.

Voor de wedstrijd werd doelman Kustermans in de bloemen gezet. Wim is aan zijn zesde seizoen toe en stond op twee matchen na voor de 190ste keer onafgebroken tussen de palen. Hij totaliseert 200 wedstrijden voor de groenwitten. Proficiat!

Waarom Deinze de titel voor het grijpen heeft, bleek al na tien minuten spel. Challouk bracht de bal voor doel vanop rechts en niet topschutter Mertens, maar wel Staelens was ter plekke om de 0-1 al meteen op het bord te zetten. Vier minuten later trapte diezelfde Staelens een vrijschop. De Schutter stond vrij aan de tweede paal, maar kopte over. Op het kwartier kreeg Versmissen dé kans op de gelijkmaker. Yildiz snoepte een verdediger de bal af en bediende dan Versmissen die vrij voor doel naast besloot. Een knap schot van Demba gaf doelman Vandenberghe de gelegenheid om te schitteren. Met de hand diste hij een uitstekende redding op. In de 39ste minuut verdubbelden de Oost-Vlamingen hun voorsprong. Op aangeven van Van Walle duwde Challouk de bal binnen na een snelle counter: 0-2, meteen de ruststand.

Na de hervatting werd Haagen vervangen door Mariën. Daardoor schoof Lenaerts door naar het centrum van de defensie. Dessel stak meteen een tandje bij en zette de bezoekers onder druk. Lenaerts kopte net naast na een hoekschop van Dufour. Wat het aantal corners betreft, stak Dessel zijn tegenstander de loef af, maar niet op het vlak van scoren. In de 68ste minuut kruiste invaller Goossens naar Mertens die zijn 28ste treffer van het seizoen aantekende in de verste hoek: 0-3.  De thuisploeg bleef het beste van zichzelf geven en doelman Vandenberghe moest aan het werk bij een schot van Demba. De daaropvolgende hoekschop van Dufour kon Versmissen noch de ingevallen Vansimpsen verzilveren. Hoe het dan wel moest, toonde Deinze nogmaals in de 88ste minuut. Tarfi, ingevallen voor Staelens, bediende Van Walle en met een lobbal verschalkte hij Kustermans. Zo kwamen loodzware 0-4-cijfers tot stand. Het klasseverschil viel niet te ontkennen, ook al deed Dessel zijn best om het nodige weerwerk te bieden.

Feesteling Wim Kustermans had zich zijn volgens hem 201ste wedstrijd wel enigszins anders voorgesteld. “Ja, het feest was van korte duur”, zei hij na afloop. “We begonnen goed en kregen al in de 2de minuut een kopkans. Maar toen Deinze de eerste maal aan ons doel kwam, was het raak. Onze tegenstander bleek waanzinnig efficiënt met kleppers als Staelens en Mertens. De 0-1 was nog niet zo erg en we werden ook niet weggespeeld. Maar Deinze was scherper op de tweede bal en de 0-2 was een domper. Na de rust kwamen we goed uit de kleedkamer. Als de 1-2 er gekomen was, had nog iets kunnen gebeuren. We creëerden wel gevaar, maar ‘killen’ doen we niet. Deinze werd goed weggedrukt, maar telkens als het voor ons doel verscheen, scoorde het. Als we onze kansen niet benutten, hebben we het logischerwijze moeilijk. We moeten veel efficiënter zijn en slikken al te makkelijk goals. Voetballend doen we wel mee.” De Desselse goalie gaf nog mee dat hij intussen voor twee jaar bijtekende en zo zijn verblijf bij Dessel verlengt.

Trainer Benny Lunenburg wees op zijn beurt op het verschil in efficiëntie. “Op dat vlak kregen we een lesje van de leider”, stelde hij vast.”Met spelers als topschutter Mertens, Staelens, de ex-topschutter van Knokke, Challouk en Van Walle telt Deinze een viertal ‘killers’ in zijn rangen. De infiltratie in de zestienmeter was een stuk minder bij ons. We kunnen ook niet ontkennen dat de Oost-Vlamingen over meer kwaliteit beschikken. In de eerste helft hadden we de kansen zelf moeten afmaken. Na de hervatting was er wel druk en pressing, maar die leverde te weinig concreets op.”

RuNu