Do or Die
De laatste wedstrijd is een alles of niks verhaal voor beide ploegen. Bij winst was Dessel zeker van het rechtstreeks behoud, een gelijkspel bood ook nog perspectieven maar dat zorgde ervoor dat we afhankelijk waren van de wedstrijden van Geel en Oudenaarde. Voor De Ajuinen was het duidelijk, winnen was de enige optie op rechtstreeks behoud.

 

In een wedstrijd waar de druk er fel op stond kwam de dreiging in de openingsfase van Dessel zonder echte grote kansen af te dwingen.
In de 15e minuut ontploft het bezoekersvak. Een lage schuiver van Tilburgs verdwijnt naast Geens in de verste hoek. Op dat moment een beloning voor de meest aanvallend ingestelde ploeg.
Aalst reageerde onmiddellijk met een schot van Bounou dat voorlangs ging. Vanaf dan probeerde Aalst de bakens te verzetten zonder echt gevaarlijk te zijn. 
In de 25e minuut de eerste echt grote kans voor de thuisploeg. Mbaye besloot naast. Op de daaropvolgende tegenaanval stuurde Tilburgs Breugelmans weg maar die werd door De Koninck foutief gestopt. Die laatste kreeg daar de eerste gele kaart van de wedstrijd voor.
Even later vloog ook Tilburgs op de bon voor een fout op Binst. 
De partij ging van dan af aan beter over en weer. Dessel stak de neus aan het venster toen Breugelmans een hoekschop terugkopte tot bij Vansimpsen, die treuzelde iets te lang en zijn schot werd geblokt. 
Rusten deden we  in een stressrijke eerste helft bij een 0-1 voorsprong.
Aalst kwam scherp uit de kleedkamer en drukte Dessel onmiddellijk tegen het eigen doel. Een schot van Annys en een kopbal van Binst werden gekeerd door Kustermans. In de 50e minuut werd Dessel een duidelijke penalty onthouden nadat Breugelmans de zestien in dook en gehaakt werd. 
Het thuispubliek begon zich te irriteren in een zeker niet zo slechte wedstrijdleiding. De scheidsrechterlijke beledigingen rolden vanaf de spionkop. 
In de 63e minuut moest Mbaye geblesseerd het veld verlaten voor Vekemans.
In de 67e minuut floot de scheids voor een overtreding op Breugelmans. In de fase voor die vrije trap genomen werd kreeg Vanhoevelen een gele kaart. De vrije trap van Vosters ging nipt naast. De daaropvolgende tegenaanval werd nipt verijdeld door Haagen. 

Het spel ging vanaf dan razendsnel op en neer. Er kwam enorm veel ruimte voor Dessel waar te slordig mee omgesprongen werd. Om een tegenaanval te verijdelen pakte Janssens nog geel in de 70e minuut. 
De druk voor beide ploegen werd nog wat groter toen bekend raakte dat Oudenaarde op voorsprong was gekomen tegen RWDM, winnen was een must. 

Die druk vertaalde zich in veel felle duels en Bounou pakte daardoor nog een gele kaart na een overtreding op Tilburgs. In de 75e minuut kwam Baeten Gaethofs vervangen.
Even werd het weer zeer warm voor het Desselse doel, een schot van Annys ging nipt naast. Op de tegenaanval ging Tilburgs door en werd neergelegd in de zestien. Penalty!

Breugelmans trapte de penalty heerlijk voorbij Geens. Zou dit de definitieve beslissing zijn?

De thuissupporters maakten er ondertussen een potje van. Bengaals vuurwerk, bierbekers vlogen op het terrein. De scheidsrechter legde het spel stil op 5 minuten van het einde.  In minuut 89 stuurde de scheidsrechter de spelers naar binnen voor nieuw supportersgeweld. 

Dessel heeft er een moeilijk seizoen opzitten. Veel pech, veel blessures een dubbele trainerswissel en voor het eerst in jaren moeten vechten voor het behoud. Gelukkig voor iedereen die bij deze club betrokken is stopt het verhaal in eerste amateur niet. Volgend jaar met onze nieuwe trainer kan er opnieuw gebouwd worden aan een mooi verhaal. Voor onze buren in Geel stopt het verhaal in eerste amateur na een 3-3 gelijkspel tegen Dender. Oudenaarde speelt barrages. Aalst moet in zijn honderdjarige bestaan terug naar 2e amateur. Jammer, het moet gezegd het was wel een leuk sfeertje in het Pierre Cornelisstadion.