De eerste thuisnederlaag van Dessel was goed voor de eerste uitzege van Patro. Bij de bezoekers liepen drie ex-Desselspelers rond, met name Carratta, Reuten en Baeten. Bovendien zat Yagan op de bank. Trainer Keleman verraste met de basisplaats van Alaerts en Gaethofs ten koste van Dufour (blijkbaar licht geblesseerd aan de enkel) en Demba.

Reuten (sterke partij) gaf de aanzet tot het eerste doelgevaar in de match. Hij bediende Mombongo die de bal naast het doel van Kustermans plaatste. Vlak voor het halfuur brak Brouwers door op aangeven van Mombongo, maar hij besloot de open kans op de doelman. De eerste dreiging van Dessel kwam er even later, toen Smet Vansimpsen aanspeelde. Ratko kopte, maar doelman Belin
stond pal. In de slotfase van de eerste helft kopte Renson naast en claimden de bezoekers een strafschop na vermeend handspel in de zestienmeter.

In de tweede periode ging Dessel, met Versmissen in plaats van Alaerts, als een tgv van start. Gaethofs pakte uit met een mooie actie, een dribbel en een schot naar de eerste paal, maar de Patrodoelman weerde met de hand in hoekschop. Dan haalde Vansimpsen staalhard uit, maar ook nu was Belin paraat. Ook een laag schot van Moutawakil kon de Limburgse goalie niet verschalken. Even later viel Moutawakil uit met een knieblessure. Demba nam zijn plaats in. In de 50 ste minuut klom Patro op voorsprong. Reuten bediende Azevedo op maat en na een lange ren naar binnen plaatste die de bal netjes in de verste hoek: 0-1. De voor Gaethofs ingevallen Dufour trapte een verre vrije trap die door Belin over de deklat getipt werd. In de slotminuut was er plots een kans voor de bezoekende invaller Olaerts, maar Kustermans bracht redding. Zo verloor Dessel met het kleinste verschil van een degelijk Patro dat het slot oordeelkundig op de deur hield.

 Aziz Moutawakil moest na 55 minuten van het veld met een knieletsel. “Ik denk dat de mediale band geraakt is”, zei hij na afloop. “Morgen laat ik een echo nemen. Is het een scheur, dan lig ik er minimaal zes weken uit. Is het een verrekking, dan kan mijn afwezigheid zich beperken tot een tweetal weken. Dat is uiteraard mijn hoop. Vandaag was het voor ons een moeilijke match. We
wisten dat Patro over veel kwaliteit beschikt. De wedstrijd ging op en neer, maar wij brachten te weinig. Een gelijkspel vond ik wel terecht. Van beide kanten was het spel matig. Na de 0-1 werden de ruimtes nog kleiner en dan weet je dat je tegen een muur moet spelen. Dat is net de sterkte van Patro. We zitten nu blijkbaar in een wat moeilijker periode, maar we moeten er samen uit geraken.
De laatste twee weken lijkt het wel een dipje. Voordien speelden we prima en creëerden we kansen. Nu gebeurt dat even niet. We moeten rustig blijven en met deze situatie leren omgaan.”

Trainer Keleman benadrukte op zijn beurt dat Patro een moeilijke tegenstander is, met spelers uit 1A en 1B. “Het is geen meelopertje”, zei hij. “Het was een heel gesloten match waarin we in de tweede helft probeerden het spel naar ons toe te trekken. De eerste kansen waren voor ons, maar aan de andere kant was er plots een kwaliteitsactie van Azevedo die de 0-1 opleverde. Daarna moesten wij tegen een dubbele lijn opboksen. Dufour was niet fit genoeg om te starten. Vandaar dat hij op de bank begon. Ons streefdoel is 25 punten halen bij de winterstop. Nu moeten we dit verlies even verteren en dan richten we ons alweer op de volgende opdracht tegen mijn ex-club Heist.”

RuNu