De bankzitters van tegen Moeskroen, Vansimpsen en Dufour, verschenen opnieuw aan de aftrap inde competitiematch tegen het Visé van oud-Desselspeler Nicolas Gerits.

0n5a9313 3

Na de hervatting knalde Jutten al meteen voorlangs. Eenmaal stak Visé nog de neus aan het venster met een laag schot van Manfredi, gepakt door Kustermans. Bij Dessel waren er op dat moment te veel onzuiverheden in het spel. Toen Breugelmans de bal voor doel bracht, kon Jutten er net niet bij met het hoofd. Dat was anders in de 74 ste minuut. Demba, na 66 minuten ingevallen voor Janssens, zette gepast voor van op rechts en Jutten kopte binnen via de paal: 1-0. In de 82 ste minuut scoorde Thomas zijn tweede van de avond. Een snelle counter van de thuisploeg via Boujouh tot bij
Breugelmans leverde een voorzet op die Jutten mooi in het doel plaatste: 2-0. Daarna kreeg de doelpuntenmaker meteen een applauswissel. Een kopbal van Haagen na een hoekschop van Dufour werd nog op de doellijn geweerd en toen Demba doorbrak en Olongo bediende, schoof die de erg bruikbare kans voorlangs. Gerits kwam nog goed weg met geel, toen hij de doorgebroken Breugelmans torpedeerde.

Zo behaalde Dessel zijn derde thuiszege op rij in de competitie en sluit het mooi aan bij de subtop.

Met zijn opvallende invalbeurt was Demba Janneh mee bepalend voor het resultaat. Zijn assist bij de openingsgoal van Jutten mocht zeker gezien worden. “Dit is geen individuele triomf, maar de vrucht van teamwork”, lachte hij na afloop. “Met mijn assist had ik natuurlijk wel een impact. Op dat moment zat ik helemaal in de match. Uiteraard wil ik in de basisploeg, maar dan moet je week in, week uit presteren en de spelers die nu aan de aftrap komen, zijn heel sterk. Mijn kans komt nog wel.


Ik ben heel blij dat ik bij Dessel terechtgekomen ben. Het is een heel fijne club waar ik me thuis voel. Ik ben nu nog niet op topniveau. Ik heb vorig seizoen immers niet gespeeld door problemen met mijn verblijfsvergunning. Nu is alles in orde. Ik woon met mijn vriendin in Lichtaart. Twee jaar geleden speelde ik bij Oosterzonen. Vanavond kwam ik in de ploeg om initiatief te nemen. Dat lukte vrij goed, zoals het resultaat bewijst. Al bij al was het toch wel een vrij moeilijke match tegen een behoudende tegenstander.”

Janneh Demba 3

Trainer Karel Keleman was bijzonder tevreden. “We scoorden mooie goals die aangebracht werden
van op de flanken”, zei hij. “Daar werken we op training veel op. De invallers kwamen scherp in en
daar deden we ons voordeel mee. Nu sluiten we mooi aan in het klassement.”


Vermelden we nog dat Mafete onlangs papa werd van een flinke dochter. Proficiat!


RuNu