Dessel Sport blijft de overwinningen aan elkaar rijgen want nu veroverden de witgroenen de scalp van buur Thes Sport na een beslissend én knap doelpunt van Oleg Cheprassov in de slotfase. Deze zege betekent een 18 op 18 en brengt Dessel Sport alvast tot zondagnamiddag aan de leiding en het is wachten op de andere topper KFC Luik-Patro Eisden Maasmechelen. Hoe dan ook: onze club doet andermaal een prima zaak na deze nieuwe zege tegen een weliswaar door blessures geteisterd Thes Sport van ex-Desseltrainer Patrick Witters. Onze trainer Benny kon niet rekenen op de geschorste Jasper Sols waardoor Dimitri Vanhaen diens plaats innam als verdedigende middenvelder en Senne Geukens aan de aftrap kwam.

Dessel domineert in eerste helft

De eerste minuten waren vrij aarzelend langs beide kanten, maar Naïm Boujouh schudde in minuut tien iedereen wakker in het Gemeentelijke Sportpark met een pegel op de deklat. Meteen het sein voor Dessel om meer dreiging aan de dag te leggen. Het was de jonge Senne Geukens die na een mooie actie de thuisgoalie aan het werk zette maar de Looise doelman keerde het gevaar. Ook de verdienstelijke Oleg Cheprassov leek voor gevaar te zorgen, maar hij miste jammerlijk zijn controle. Bij de thuisploeg waren er pogingen van Ceulemans (afgeblokt door Jens Verbeek) en Marnick Vermijl, simpel gepakt door de Desselse goalie. De witgroene pionnen hadden in die eerste periode het meeste balbezit en waren het gevaarlijkst en dat leidde tot de openingstreffer even voorbij het halfuur. Met een gemeten bal bereikte Boujouh de kwieke Jari Breugelmans op de flank en die liet in zijn gekende stijl zijn belager achter zich om nadien fraai over de grond de inlopende Ghislain te bereiken en Tom liet doelman Valkenaers geen schijn van kans, 0-1. Ei zo na werd het luttele minuten later 0-2, maar de voorzet van Verbeek kon niet afgewerkt worden ondanks mogelijkheden voor Breugelmans en Geukens in de rebound. Dessel zocht verder om de kloof te maken maar Ghislain miste de goede richting na een vluchtschot. Ook de thuisploeg stak op slag van rust de neus aan het venster  met een poging van Bertaccini, afgeblokt door aanvoerder Toon Lenaerts. Met een krappe 0-1 gingen we rusten en dat had zeker hoger kunnen zijn. 

Ander spelbeeld na rust

De tweede wedstrijdhelft kende een ander gezicht want Dessel kwam niet al te best uit de kleedkamer. Er was eerst nog wel een afstandsschot van Boujouh dat gepaard ging met een mooie  parade van de thuisdoelman maar gaandeweg kwam de thuisploeg beter in de match, mede omdat Dessel de bal te vaak weggaf en amper nog duels leek te kunnen winnen. Thes rook dus bloed en kwam gevaarlijk opzetten langs Bertaccini die met een verre knal zowel lat als paal raakte . Luttele minuten later was het wel prijs voor de thuisploeg. De vrijschop van Ceulemans werd door de ingevallen Bangoura mooi ingekopt aan de eerste paal, 1-1. Gelukkig werd een slordig Dessel - dat na rust moeite had met uit te voetballen - niet meer echt zwaar op de proef gesteld want de thuisploeg beperkte zich te vaak met lange ballen. Het was Dessel dat in het slotkwartier het laken naar zich toetrok toen een actie vanop rechts en een voorzet in één tijd rand strafschopgebied op de slof genomen werd door Cheprassov, die de Looise doelman geen schijn van kans gaf. Op basis van de eerste helft wel een verdiende Desselse zege en de club blijft alvast hoge ogen gooien in deze eerste competitiehelft.  Dessel Sport lijkt  alvast klaar te zijn voor de nieuwe topper, nu tegen RFC Luik als laatste wedstrijd van de heenronde. Er wordt veel volk verwacht vanuit het Luikse met zijn vurige aanhangers. Supporters, kom onze jongens aanmoedigen volgende zaterdag in het AMS. Aftrap om 19u30. (fvh)

DESSEL: Kustermans, Verbeek, Lenaerts, Haagen, Boujouh, Vanhaen, Versmissen, Ghislaen, Geukens (75’ Cerigioni), Cheprassov, Breugelmans (87’ Demba). Overige wisselspelers: Geladé, Cinti, Mathei, Goor en Cavus.

THES: Valkenaers, M.Vermijl (36’ Bangoura), Spruyt, Ceulemans, Stefani, Bertaccini (80’ Jeunen), L.Vermijl, Battista, Hulsmans, Braeken, Bammens. Overige wisselspelers: Schevenels, Kerckhofs, Schodts, Bollen, Ponet.

DOELPUNTEN: 33’ Ghislain 0-1, 57’ Bangoura 1-1, 79’ Cheprassov 1-2.

GELE KAARTEN: 73’ Vanhaen, 90’ Bammens.

SCHEIDSRECHTER: Jonas Timmermans.