Na de riante 4-0-zege tegen Rupel Boom wilde Dessel in zijn tweede opeenvolgende thuiswedstrijd op zijn elan doorgaan en ook Seraing de punten ontfutselen. Aanvoerder Kevin Janssens keerde terug in de basis na zijn schorsing.

Het was al snel duidelijk dat het voor de groenwitten niet van een leien dakje zou lopen tegen de vinnige en snelle Walen. Het werd een lastig openingskwartier waarin de thuisploeg moeite had met de snelheid van uitvoering en het technisch overwicht van de gasten, en dat op een bevroren veld. Toch kwam het eerste doelgevaar van Dessel. Janssens bediende Versmissen en die tilde de bal van schuin voor doel over. Op het halfuur geraakte Cascio op aangeven van Machado alleen door. Al Badaoui kwam aan de bal, maar hij kreeg hem niet over de doellijn. Een laag afstandsschot van Janssens, dat net naast ging, was het laatste wapenfeit van Dessel in de eerste helft. Aan de overkant was er nog een afstandsschot van Boulenger, eerst gelost door doelman Kustermans. Nog net op tijd kon hij de bal daarna wegwerken. Rust: 0-0, en daarmee was Dessel het best bediend.

Vlak na de pauze dribbelde Cascio zich door de thuisdefensie. Alleen vergat hij te scoren. Dat gebeurde wel zowat tien minuten later. Een hard schot week via Haagen af tot bij de doelman die de bal niet kon vasthouden. Sanogo was bij de pinken om de rebound te benutten: 0-1. Tien minuten voor tijd kon Dessel het evenwicht herstellen. Het gebeurde eerder al enkele keren dat groenwit de penalty waarop het recht had, niet kreeg, maar nu was ref Vanboven wel consequent. Doelman Mignon trok Vansimpsen neer na een verre voorzet van Boujouh en de bal ging volkomen terecht op de stip. Jutten aarzelde niet en mikte precies in de rechterbovenhoek. Daarna ging Dessel nog op zoek naar de zege. Aangemoedigd door een enthousiast publiek, trok de thuisploeg richting Seraingdoel, maar een winnende treffer zat er niet meer in. Maar ook met de 1-1 mocht Dessel zich gelukkig prijzen gezien het veldoverwicht van de bezoekers.

0n5a3729

Trainer Keleman noemde Seraing achteraf de beste ploeg die al in Dessel op bezoek was. “We hadden het moeilijk met de balcirculatie en de bezoekers deden ons veel pijn”, zei hij. “In de eerste helft kwamen we heel goed weg. Uiteindelijk zijn mijn spelers een punt gaan zoeken en puur op mentaliteit en overgave aasden ze zelfs nog op de winst. Chapeau daarvoor. In deze faire match was de mentaliteit bij mijn manschappen uitstekend. Bij winst hadden ze een dagje vrij gekregen, maar dat verdienden ze ook nu door hun niet aflatende inzet en inspanning.”

Doelman Wim Kustermans was het ermee eens dat Dessel een punt won. “Seraing is een heel goede ploeg, waartegen we in de eerste helft goed wegkwamen”, zei hij. “We hadden het dan ook heel moeilijk. Met de 0-0 bij de rust konden we blij zijn. Na de hervatting bleef Seraing het spel dicteren en waren wij iets te slap in balbezit. De 0-1 kwam er op een vervelende manier voor mij. De bal week af en ik kreeg hem niet onder controle. Daarna begonnen we beter te voetballen. We gaven niets meer weg en creëerden kansen. We kregen eindelijk de penalty die we verdienden. Thomas Jutten trapte hem heel goed binnen. Daarna zweepte het publiek ons wat op en gingen we voor de drie punten. Toch ben ik best tevreden met het punt na een match waarin we zowat 70 minuten
onderlagen tegen een sterk Seraing. In het verleden kregen we niet altijd waar we recht op hadden, maar nu was dat wel het geval.”

RuNu