Voor het eerst sinds 23 november liet Dessel weer een thuisoverwinning optekenen. Na de verrassende 3-6-zege in La Louvière legde groenwit nu een tweede Waalse tegenstander, Olympic Charleroi, over de knie. Bij de rust zag het er rimpelloos uit, maar na een dik uur spel kreeg Dessel het toch nog enigszins benauwd en moest het alle hens aan dek roepen om de overwinning over de negentig minuten heen te tillen.

Met Remen als vervanger van de geschorste Lenaerts begonnen de groenwitten gedreven aan de partij. Vansimpsen ontbrak nog altijd op het appèl. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers via Sbaa die doorbrak, maar de bal naast het doel plaatste. In de 26e minuut klom de thuisploeg plots op voorsprong. Lamort speelde te kort terug op zijn doelman, Breugelmans zat ertussen en legde de bal met een mooie lob in het doel. Amper vier minuten later zette Versmissen een goede actie op touw. Hij bediende Cerigioni die de bal teruglegde tot bij Breugelmans en Jari knalde van buiten de zestienmeter in de linkerbovenhoek. Twee knappe goals gaven Dessel meteen een stuk ademruimte. In die eerste helft was Breugelmans nog twee keer dicht bij een hattrick. Eerst tikte hij de bal lichtjes aan in de nabijheid van het doel, maar doelman Moriconi kon er nog net bij om in hoekschop te duwen. Op slag van rust speelde Dufour Jari vrij, maar hij besloot op de uitgekomen doelman. Rust: 2-0.

Na de hervatting nam Dessel de draad meteen weer op. Demba stuurde Cerigioni weg, maar Alessandro stuitte op zijn beurt op de doelman. Bij een vrije trap van Dufour kon Versmissen koppen, maar nu duwde Moriconi de bal net in hoekschop. Olympic verhoogde gaandeweg de druk en met nog een kwartier te gaan lukte het de aansluitingstreffer. Invaller Van den Kerkhof dook aan de tweede paal op in de rug van Engelen en zette de 2-1 op het bord. In de 83ste minuut wurmde invaller Yildiz zich voorbij twee tegenstanders en speelde dan die andere invaller, Troonbeeckx, aan. Milan liet de bal te ver van de voet springen en zo kon de keeper hem oprapen. In de slotfase was Van den Kerkhof nog dicht bij de 2-2. Aan de tweede paal besloot hij een wenkende kans naast. In de slotminuut stuurde Troonbeeckx de bal perfect voor doel, maar Yildiz trapte van twee meter voor het doel over. Zo bleef de 2-1 op het bord en slaakte Dessel uiteindelijk een zucht van opluchting.

Trainer Benny Lunenburg was het ermee eens dat zijn ploeg in de laatste twee wedstrijden zes belangrijke punten wegkaapte. “Zo neem je afstand en geef je jezelf ademruimte”, zei hij na afloop. “We zitten in een positieve flow en dwingen het geluk zelf wat af. We speelden een heel sterke eerste helft die twee mooie goals opleverde. Ik wil veel pressing, maar dat kost krachten. Jari scoorde een wereldgoal en miste dan zijn hattrick. Ook in de tweede helft kregen we nog bruikbare kansen. Door het inbrengen van Van den Kerkhof bij de bezoekers kregen we het moeilijk. Door de noodgedwongen vervanging van Breugelmans en Demba verloren we wat snelheid. Op een gegeven moment werd het pompen of verzuipen en trokken we aan het langste eind op karakter. Bij de 2-1 sloop wat angst in de ploeg, maar gelukkig hielden we stand. Mijn spelers geven blijk van een geweldige mentaliteit, ook op training.”

Jari Breugelmans was de man van de match met zijn twee treffers. “Ja, ik was dicht bij een hattrick, maar op het beslissende moment was er te veel twijfel bij mij en ik nam een paar keer verkeerde beslissingen”, gaf hij toe. “Eén bal pakte de bezoekende keeper heel goed. Het belangrijkste van de avond was echter onze zege en daardoor kunnen we stilaan weer naar boven kijken. Deze wedstrijd was voor het team heel belangrijk en doet ons veel deugd. Hopelijk kunnen we ook volgende week een goed resultaat boeken in Boom. Mijn vervanging? Ik had er zelf om gevraagd, omdat ik last had van de lies.” (RuNu)