Dessel Sport heeft in het ‘Stade du Tivoli’ zwaar geschut bovengehaald want in een korte periode wist het een forse kloof te slaan in het laatste matchgedeelte. 

Met dank aan invaller Tony Cinti, die zich bijzonder efficiënt toonde en driemaal op rij raak trof tegen De Wolven uit La Louvière en dus een hattrick scoorde. Deze misschien ietwat overdreven monsterscore zorgt alvast voor een goed gevoel bij het Desselse team, dat nu woensdag in eigen stadion - uitgerekend op de sponsoravond - de inhaalmatch speelt tegen KVK Tienen.

Trainer Benny kon terug rekenen op het herstelde trio Wim Kustermans, Toon Lenaerts en Jari Breugelmans waardoor Gian Geladé, Dimitri Vanhaen en Tony Cinti zich tevreden moesten stellen met een plaatsje op de bank.

In de eerste wedstrijdhelft was het al na goed drie minuten bibberen voor onze jongens, die bestraft werden met een strafschop na een fout van Kristiaan Haagen in de fatale zone. Maar de opluchting kwam er toen Wim Kustermans andermaal de elfmeter stopte zoals hij eerdere deed tegen Mandel United. Luttele minuten later werd een voorzet van Jari Breugelmans geraakt door een plaatselijke verdediger waardoor een nieuwe strafschop niet uitbleef. Een zelfzekere Jari gaf met een mooie beweging de plaatselijke goalie geen schijn van kans,0-1. Dessel kon de voorsprong niet vasthouden want even later trapte Aydouny na vrijschop de bal voorbij een blijkbaar niet al te best opgestelde muur en alles was te herdoen bij de 1-1. Ei zo na kwamen de Henegouwers op voorsprong maar Ba liet een wenkende kans liggen door naast te trappen. Op het halfuur kregen onze witgroenen terug hoop toen de bal opnieuw op de stip ging nadat een infiltrerende Haagen foutief gestopt werd. Breugelmans veranderde van hoek en dat deed de plaatselijke doelman ook die uitweek naar de andere kant, 1-2 met drie goals, telkens uit een stilstaande fase. De eerste bezoekende kans na een combinatie kwam er voor Breugelmans, maar hij zag zijn poging voorlangs gaan terwijl aan de overzijde ook Muhala voor wat dreiging zorgde.

 

Cy8h0437

Met de inbreng van twee wisselspelers trachtte La Louvière de achterstand weg te werken, maar al vroeg kreeg het een bittere pil te slikken nadat Salem-Ngabou met een tweede gele kaart plaats moest ruimen. Dessel rook bloed en dreigde langs Najim Haddouchi en Tom Ghislain. Nadat thuisspits Kaba iets te lang talmde om te besluiten kon aan de overzijde Jordy Mathei dreigen, maar zijn schot ging juist over het kader. Ook Breugelmans kreeg nog mogelijkheden op de score te verhogen.  In minuut 68 kwam Tony Cinti het strijdtoneel binnen en de Limburger beleefde een gedenkwaardig moment met drie goals waarvan een aantal doelpunten het predikaat ‘beauty’ kregen opgekleefd. Door deze riante 1-5-zege blijft Dessel voor De Wolven het zwarte beest want de eerdere twee confrontaties eindigden telkens in riante overwinningen (5-2 en 3-6).

Nu woensdag (aftrap om 20u in het AMS) kijken we reikhalzend uit naar het niet te onderschatten KVK Tienen, dat op 4 punten volgt van Dessel maar nog één match meer tegoed heeft dan Dessel. Voor onze trainer Benny Lunenburg alvast een speciale wedstrijd want hij was er ooit speler, beloftentrainer, assistent-coach en zelfs even hoofdcoach.(fvh) 

DESSEL: Kustermans, Verbeek, Lenaerts, Haagen, Boujouh, Sols (88’ Vanhaen), Versmissen, Haddouchi (68’ Cinti), Mathei (85' Cheprassov), Ghislain (85’ Demba), Breugelmans. Overige wisselspelers: Geladé, Geukens en Cavus.

DOELPUNTEN: 8’ Breugelmans (strafschop) 0-1, 10’ Aydouni 1-1, 30’ Breugelmans (strafschop) 1-2, 72’, 87’ en 90’ Cinti 1-3,1-4 en 1-5.

GELE KAARTEN: 9’ Salem-Ngabou (LL), 10’ Lenaerts, 27’ Haddouchi, 30’ Luhaka (LL), 49’ Salem-Ngabou (2xgeel=rood).