Toen Skender Loshi op de 75ste minuut Alessandro Cerigioni kwam vervangen stond het nog 0-0, maar iedereen had wel het gevoel dat die eerste thuiszege in de lucht hing. Negen minuten na zijn invalbeurt zorgde Loshi daar met een rake kopbal ook voor.

De Nederlandse spits was dan ook erg gelukkig na de wedstrijd, maar bleef bescheiden. “Ik ga nu zeker geen basisplaats eisen omdat ik toevallig de matchwinnaar ben. Het is de groep die de drie punten heeft gepakt en niet Skender Loshi”, sprak de aanwinst die uit Breda komt waar Stijn Vreven zijn grootste successen als speler behaalde toen hij bij NAC Breda speelde. “In Breda is Stijn echt geliefd. Je voelt aan alles dat hij een echte prof is en een goed zicht heeft op hoe voetbal gespeeld moet worden. Afgelopen maandag gaf hij een heel duidelijke presentatie over hoe hij voetbal ziet. Hij bracht ook weer mentaliteit in de ploeg en je zag tegen Sint-Eloois-Winkel dat er voor elke bal gevochten werd. Dat ontbrak de jongste weken, maar Stijn heeft ons echt opgepept en dat  heeft geloond.”

“Die eerste drie punten in eigen huis doen ongelooflijk veel deugd”, aldus de doelpuntenmaker die zich in de voorbereiding een aantal keren in de kijker speelde, maar zich blesseerde in de bekerpartij tegen Wielsbeke en lang out was. “Ik scoorde in die match twee keer, maar kreeg een pijnlijke trap op de enkel en die was fel gezwollen. Ik was een tijdje buiten strijd en voel me sinds pas kort echt fit. Ik hoop dat ik nu, samen met de ploeg, echt vertrokken ben. Ik heb me in ieder geval bewezen vandaag en zal hard blijven werken voor een basisplaats.”

“Toen ik inviel stond het nog 0-0, maar we hadden de partij echt in handen en iedereen voelde dat we minstens een punt zouden gaan pakken. Uiteindelijk werden het er drie en daar kunnen we alleen maar heel blij om zijn. Weet je wie misschien het meest blij zal zijn met deze zege en mijn doelpunt? Mijn moeder, die heeft hier zo lang op gewacht”, besluit een lachende Loshi. (rwi)