Dessel – Sint-Eloois-Winkel : 1-0

We hebben er lang op moeten wachten, maar tegen Sint-Eloois-Winkel lukte het dan eindelijk toch: de eerste competitiezege in ons eigen Armand Melisstadion. Het was invaller Skender Loshi die met een rake kopbal op de 84ste minuut voor de 1-0 zorgde en die score stond ook na 90 minuten nog op het bord. Eindelijk weer feest in het AMS en in de Desselse kleedkamer waar de jukebox overuren draaide.

Voor aanvang van de wedstrijd was het ook al feest want Jari Breugelmans, bezig aan zijn tiende seizoen bij onze club, werd gehuldigd voor zijn 200ste wedstrijd in het eerste elftal. Jari debuteerde op 16 november 2013 in de thuiswedstrijd tegen Antwerp en scoorde zijn eerste doelpunt op 18 oktober in het AMS tegen Roeselare. Ondertussen staat zijn teller op 62 doelpunten en we hopen met zijn allen dat er daar nog heel zullen bijkomen.

Scoren lukte Jari in zijn jubileumwedstrijd niet, maar onze flankaanvaller deelde wel in het succes van de ploeg na die eerste thuiszege. Onze nieuwe T1 Stijn Vreven kon in zijn debuutwedstrijd niet rekenen op Oleg Cheprassov die met een spierscheur out is tot na de winterstop. Versmissen en Vanhaen kwamen na schorsing terug in de ploeg, Cavus startte op de bank.

De wedstrijd had niet al te veel om het lijf, maar Dessel voetbalde, naar het evenbeeld van zijn trainer, wel met een groot strijdershart. Kansen waren voor rusten schaars, langs beide kanten, maar de supporters konden zich wel opwarmen aan de inzet die hun spelers toonden.

Na rusten namen we de partij volledig in handen en kwamen de bezoekers nog amper in het stuk voor. Kansjes waren er voor Cerigioni, Smolders en Geukens maar het was wachten tot de 84ste minuut vooraleer de bevrijdende 1-0 viel. Osei-Berkoe legde terug tot bij Versmissen, die zette goed voor en daar stond de pas ingevallen Loshi om de bal hard binnen te koppen: 1-0 en de ontlading was compleet.

De bezoekers gingen in het absolute slot nog op zoek naar de gelijkmaker, maar lukten daar niet in en dus bleven de punten in Desselse handen. Deze collectieve prestatie vraagt om bevestiging komende zaterdag wanneer we op bezoek gaan bij Visé. De aftrap daar is om 20u00. (rwi)

DESSEL: Geladé, Goor, Haagen, Smolders, Ghislain, Vanhaen, Versmissen, Breugelmans (72’ Mekkaoui), Cerigioni (75’ Loshi), Osei-Berkoe.

Overige spelers: Camps, Peeters, Coeckelbergs, Cavus, Swerten

SINT-ELOOIS-WINKEL: M. Kudimbana, Dujardin, Bendianishvili, Verhooghe, Voskanian, Debouver, Van Marcke, Clyncke, B. Kudimbana (78’ Dewaele), Dewaegemaeker

DOELPUNT: 84’ Loshi 1-0
GELE KAARTEN: 21’ Goor, 58’ Clyncke

SCHEIDSRECHTERS: Willem Kuijntjes – Wouter Linders – Robin Janssens