Er waait een nieuwe wind bij Dessel Sport nadat een aantal dagen geleden de beslissing werd genomen om de samenwerking met trainer Karel Keleman stop te zetten. Geen echte verrassing misschien want het zat er een beetje aan te komen de voorbije weken, maar de 0-1-zege in Wezet bracht toen redding. De trainer en zijn assistenten leverden heel wat werk maar de cohesie tussen de spelers leek zoek en dat verbeterde niet na de match tegen hekkensluiter Sint-Eloois-Winkel na de magere 1-1. Dat de ganse trainersstaf mee opstapte verraste nogal wat spelers, zodat de club snel moest handelen en dat deed het ook.  

Benny Lunenburg wordt de nieuwe eindverantwoordelijke tot het einde van het seizoen nadat hij als assistent enkele maanden onder Keleman werkte, maar half oktober even T1 werd bij Esperanza Pelt. Na die korte passage keerde hij terug naar de Kempen met de opdracht om Dessel Sport te vrijwaren van degradatiezorgen. Zijn komst is dus geen echte verrassing want hij is de club altijd blijven volgen en geliefd bij de spelers zodat de clubleiding besliste om de voormalige T2 een nieuwe kans te geven.

 

0n5a3660 3

“Hij kent het Desselse huis maar al te goed, heel vroeger was hij als speler actief en al ettelijk jaren was hij assistent. Vorig jaar leverde Benny samen met Dirk Thoelen als vervanger voor de toenmalige trainer (Mathieu Mertens) al goed werk als hoofdcoach want we konden ons toch redden in extremis”, blikt Jari Breugelmans nog even terug op die periode.

 Er is dus op korte tijd heel wat veranderd bij de club want buiten Benny en Dirk maakt ook ex-Desselaar Roel Van Hoof zijn opwachting als keeperstrainer evenals fysical coach Jef Van Hamel. Beide leden waren vorige week nog aan de slag bij eersteprovincialer Sint-Dimpna.

 

Goede herinneringen

De clubleiding hoopt dan ook op een boost en een goede prestatie van de spelers tegen La Louvière-Centre, zo ook Jari Breugelmans, die goede herinneringen bewaart aan de heenwedstrijd in Brasel. “Vooral mijn invalbeurt zal me bijblijven, want ik moest rond het halfuur de geblesseerde Thomas Jutten vervangen toen het 1-1 was. Maar uiteindelijk konden we de match in ons voordeel beslechten nadat we met mooie 5-2-cijfers wonnen. Als ik me niet vergis wist ik te scoren en een assist af te leveren, leuk voor mij. Hopelijk kunnen we ook dit weekend op hun veld een mooie prestatie leveren en de punten mee naar Dessel nemen. Bij winst kunnen we flink stijgen in de rangschikking want alles staat kort bij mekaar. Bedoeling is dat we terug meer vreugde moeten beleven aan het voetbal en dat kan door overwinningen en ook de bijhorende sfeer op training speelt daar zeker een rol bij”, besluit de 24-jarige linksvoetige winger, die ook volgend seizoen nog een contract heeft bij Dessel.

Bij Dessel raakt Aziz Moutawakil speelklaar, maar is Ratko Vansimpsen nog niet wedstrijdfit. Jelle Alaerts speelt bij de beloften en Jentl Gaethofs moet zich bewijzen bij de B-kern. (fvh)