“Verlies tegen Witgoor was domper op de voorbereiding”

Voor Dessel Sport begint het grote werk dit weekend met een bekertreffen tegen de vrij onbekende Waalse derdeklasser RFC Rapid Symphorinois, een Henegouwse club uit de buurt van Bergen, aanleunend tegen de Franse grens.

Voor Dessel - dat dacht dat het zou uitkomen tegen Ninove - wordt het dus een stap in het onbekende. Voor de dorpsgenoten van Witgoor zijn de Henegouwers dat niet want de geelgroenen werden in de vorige bekercompetitie nog uitgeschakeld door Rapid Symphorinois. 

Dessel speelde afgelopen woensdag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding en dat was er eentje om vlug te vergeten na het 0-2-verlies tegen dorpsgenoot Witgoor Sport. Een nederlaag die toch wel een beetje pijn deed bij nogal wat spelers.

Zeker voor een trouwe soldaat als Jari Breugelmans, die vanaf zijn twaalfde levensjaar bij Dessel voetbalt en aanvoerder was tegen de jongens van over De Gracht. “Dit verlies was een beetje een domper op onze voorbereiding die over het algemeen vrij goed is meegevallen. Maar de match tegen Witgoor had anders kunnen verlopen want vroeg in de match  hadden we tweemaal moeten scoren en dan was de wedstrijd wellicht gespeeld. Maar ik besef wel dat we nadien niet goed in de match zaten, zeker onze tweede helft was ondermaats en dat is een spijtige vaststelling.”

 

0n5a5857 3

Goed gevoel

Toch blikt de 25-jarige Retienaar - die aan zijn achtste seizoen begint in de A-kern -  met een goed gevoel terug op de aanloop naar het belangrijke werk bij het Dessel anno 2020-2021 ondanks een onvergetelijk jaar met hindernissen door die onvermijdelijke corona-onderbrekingen. “De eerste weken na die eerste onderbreking zorgde voor wat rust die welgekomen was na het vroegtijdig gestopte, maar slopende seizoen. We kregen dan ook loopschema’s mee, maar na verloop van tijd miste ik toch wel al vlug het voetbal. Hopelijk kunnen we dit seizoen de competitie wel afwerken, maar het blijft altijd afwachten en uiteraard gaat de gezondheid boven als er maatregelen genomen moeten worden.”

Bij Dessel stonden afgelopen woensdag niet minder dan acht nieuwelingen op het wedstrijdblad, die allemaal speelgelegenheid kregen. “Er is dan ook wel wat beweging geweest met nogal wat spelersverloop, maar ik moet zeggen dat de nieuwe jongens goed geïntegreerd zijn, de aanpassing verliep dus vrij probleemloos. Dat was ook merkbaar in de oefenmatchen tegen Westerlo waar we ondanks de 1-4 toch ook wat goede momenten hadden. Nadien wonnen we telkens tegen Bocholt, Londerzeel, Sint-Dimpna, Geel en was er het verlies tegen Witgoor. Het is wel jammer dat we Jasper Sols en Demba Janneh in de voorbereiding verloren met zware blessures.” 

Bekertraditie  

Het is nu alvast uitkijken naar de eerste wedstrijd nu zondag om 16u in Dessel waarin het echt voor de knikkers gaat in de Croky Cup, een match die best niet onderschat zal worden. “Dat doen we heus niet, maar in de beker kunnen er altijd verrassingen zijn. Onze club heeft een beetje een bekertraditie want de voorbije seizoenen gingen we telkens de bekerurne in met de profclubs uit de hoogste klasse. Jammer genoeg moesten we driemaal op rij aan de slag tegen Moeskroen…het mag nu anders voor mij, maar zo ver zijn we nog niet want eerst moeten nog twee wedstrijden tot een goed einde gebracht worden”, besluit de voetbalhongerige Desselse flankspits.

Buiten het gemis van Demba en Sols is het afwachten of trainer Benny Lunenburg terug kan rekenen op Jari Marïen, die misschien wedstrijdfit geraakt na zijn kuitletsel. De nieuwe aanvoerder van Dessel Sport wordt dit seizoen Toon Lenaerts, dat werd zopas beslist.(fvh)