Na de twee recente overwinningen tegen Lierse Kempenzonen en Visé zit Dessel Sport met een 10 op 15 mooi op schema en dat vertaalt zich met een gedeelde derde plaats in de rangschikking. Nu zondag wacht een verre verplaatsing richting Kortrijk om er neofiet Sint-Eloois-Winkel partij te geven. De West-Vlamingen konden nog niet winnen, kamperen op de laatste plaats, maar hebben toch al drie punten beet.

0n5a9904

Kunstgras


Jari Breugelmans kent de club niet, maar trainer Karel Keleman zal zijn manschappen ongetwijfeld al ingelicht hebben over de nieuwkomer in de reeks. “Wat ik wel weet is dat ze beschikken over een klein kunstgrasveld en dat is misschien niet zo goed voor een club als de onze die het toch vooral moet hebben van de ruimte”, zegt flankspits Jari Breugelmans, die met zijn team richting Tongerlo trok om er te proefstomen op het eeuwig groene veld van het Sporta-centrum.

De 24-jarige Retienaar is bij Dessel één van de anciens want sinds 2012 maakt hij deel uit van de A-kern. De voorbije weken loopt het behoorlijk bij Dessel en ook onze gesprekspartner kan met voldoening terugblikken op zijn prestatie. Vorige week tegen Visé was er de assist voor Jutten, goed voor de geruststellende 2-0 en een week eerder scoorde Jari de belangrijke openingstreffer tegen Lierse.
“Mijn eerste van het seizoen nadat ik er wekenlang zat op te wachten want zowel tegen Thes, Tubeke én Charleroi had ik kunnen en moeten scoren, maar het lukte jammer genoeg niet. Hoe dan ook hebben we na de 10 op 15 geen reden tot te klagen, tegenover vorig seizoen (6 op 15). Jammer dat we in de bekermatch tegen Moeskroen werden uitgeschakeld want op basis van de tweede helft hadden we de verlengingen kunnen halen.”

Bijkomende troef

Dessel scoorde de voorbije vijf competitiematchen zevenmaal en liet slechts viermaal tegenscoren. “Het scorend vermogen is misschien niet zo groot maar het is prettig om vast te stellen dat er al zes verschillende spelers een doelpunt konden maken. Vele spelers kunnen het verschil maken, ook de bankzitters en dat geeft vertrouwen. Bovendien loopt het defensief ook wel lekker de voorbije periode. In tegenstelling tot vorig jaar komen we nu regelmatig op voorspong en kunnen we het goed gesloten houden. Het is dan ook een bijkomende troef dat er een blok staat achterin”, zegt Jari, die hoopt dat Dessel de drie punten mee kan pakken bij de hekkensluiter, maar ook beseft dat de witgroenen niet te vroeg victorie moeten kraaien. “Op papier zouden we moeten winnen, maar een zege krijg je niet op bestelling”, blijft Breugelmans op zijn hoede voor overdreven optimisme.

De kans lijkt klein dat er wijzigingen zullen komen in de kern. Jentl Gaethofs en Wouter Vosters deden matchritme op bij de beloften, maar Kurt Remen revalideert nog na zijn hamstringletsel. (fvh)