Dessel – Berchem 3-0

Vijf op vijf: dat is het schitterende bilan van de thuiswedstrijden van Dessel Sport. Ook nieuwkomer Berchem Sport kon groenwit geen duimbreed in de weg leggen. Dessel legde de basis van de overwinning in een sterke eerste helft en bouwde zijn voorsprong verder uit in de tweede periode.

Wouter Vosters verscheen nog eens aan de aftrap als vervanger van de licht geblesseerde Ofori. Het was pas zijn tweede basisplaats na de match tegen Virton. Van bij het eerste fluitsignaal van ref Claes – stilaan een habitué in het Armand Melisstadion – trok Dessel alle registers open.

Dessel Berchem 28

Vansimpsen kopte meteen van dichtbij over na een actie via Yagan en Breugelmans. Even later besloot Yagan van schuin voor doel op de bezoekende keeper na een haarfijne dieptepass van Gerits. Kort na het kwartier was het weer Gerits die Breugelmans bediende. Jari haalde snoeihard uit en doelman Appels weerde in hoekschop. Daarna stond Gerits zelf aan het kanon. Op aangeven van Janssens dwong Nicolas Appels alweer tot een attente redding. Vervolgens knalde Breugelmans op de voet van de doelman. Eenvoudig samengevat: het leek wel een duel tussen Dessel en …doelman Appels. In de 34ste minuut werd het dan eindelijk 1-0. Bij een hoekschop van Smet kopte Vansimpsen aan de eerste paal binnen. Meteen zijn tweede treffer in evenveel wedstrijden. Berchem zorgde in de slotfase van de eerste helft één keer voor schuchtere dreiging met een vrije trap van Van Minnebruggen, maar doelman Kustermans was bij de pinken.

Dessel Berchem 19

In de tweede periode nam de thuisploeg wat gas terug. Kort na het uur staken de bezoekers zelf een …voetje toe na een knappe voorzet van Vosters vanop de linkerflank. Net voor de neus van Vansimpsen schoof Van Minnebruggen de bal in eigen doel: 2-0. Even hadden de gasten een mooie actie in huis, toen invaller Saillart van schuin voor doel over besloot. In de 80ste minuut zette Breugelmans de kroon op het werk. Op maat aangespeeld door Yagan, verscheen hij afgezonderd voor de zestien van Berchem. Hij dribbelde een verdediger en knalde dan laag in de rechterhoek: 3-0, een beauty van een doelpunt. Carrez zorgde aan de overkant voor de laatste vermeldenswaardige poging. Hij snelde voorbij Kustermans, maar Remen kon nog redden in hoekschop. 

Uiteraard was Jari Breugelmans de koning te rijk met zijn pracht van een doelpunt. “Het was het resultaat van een goede counter”, lachte hij na afloop. “Ik kreeg de bal op het juiste moment en kon op snelheid blijven. Ik stond tegenover twee man, schakelde één verdediger uit en zag de doelman een pasje opzij zetten. Ik kon de bal over de grond precies in het hoekje deponeren. Een ‘propere’ goal van buiten de zestien. Dat zouden we vaker moeten doen: afdrukken van buiten de zestienmeter. Dat brengt immers meer gevaar met zich mee. Berchem verdiende lof, omdat het niet wegkroop, maar wilde voetballen. Dat moet je durven op verplaatsing tegen een ploeg die thuis nog geen punten liet liggen. Voor ons was het plezant voetballen. We dwongen heel wat kansen af, maar hadden er wel meer mee moeten doen. Ook ikzelf kreeg nog twee grote mogelijkheden. Ik besloot tweemaal op de keeper. Vooral met de tweede had ik meer moeten doen. Toch is de eindbalans alleen maar positief: we domineerden de match voor 80 procent en gaven vrijwel niks weg.”

Dessel Berchem 27

Ook trainer Patrick Witters zwaaide met het wierookvat: “Na de één op zes had ik gevraagd te reageren op het veld en onze supporters te plezieren met een nieuwe thuiszege. De jongens waren erop gebrand iets recht te zetten. We speelden een heel sterke, gretige eerste helft met veel kansen. Na de rust pakten we de zaken veeleer zakelijk aan. We probeerden Berchem uit zijn tent te lokken. Bij de tweede en de derde goal benutten we de ruimte in de rug van de tegenstander optimaal. We speelden volwassen, hielden het kopje erbij en hielden de partij onder controle. Ik kan dan ook alleen maar trots zijn op mijn ploeg.”               

RUNU