Na een erg slopend seizoen waarin onze club lange tijd de leiderspositie bekleedde mag er eindelijk een streep getrokken worden van de voor Dessel verlengde competitie die eindigde in Denderleeuw, dat met 1-0 deze slotmatch won en zich tot kampioen kroonde. Met 4 punten voorsprong op Luik, dat enigszins verrassend verloor in Knokke.

Felicitaties alvast in het bijzonder voor onze gewezen trainer Regi Van Acker en ex-Desselaar Mike Smet. Ons team sprokkelde twee punten in deze nacompetitie maar mag met opgeheven hoofd deze mini-competitie verlaten en ook trainer Benny Lunenburg liet dat terecht blijken. Uitgezonderd de match in Luik (4-0) was Dessel te zwaar gehavend om weerwerk te bieden. 

In het Denderleeuwse André Van Roystadion was er uiteraard heel wat sfeer en dat ging een beetje gepaard met de nodige zenuwen gezien het belang van deze wedstrijd. Tot de thuisploeg rond minuut 13 op een 1-0-voorsprong na een pegel van Hens die met zijn linker via de paal raak trof. Een licht bevrijdend gevoel alvast voor Dender, dat licht overwicht had in die eerste periode, maar ook stuitte op enig bezoekend gevaar halfweg de eerste helft. Dat kwam er via een mooie kans voor Alessandro Cerigioni, maar de Limburger mikte jammer genoeg op doelman Gies. Wat later kon Cerigioni net niet bereikt worden na voorafgaande combinatie Oleg Cheprassov en Mathijs Coeckelbergs.  Het was thuisspeler M’Barki die meestal aan de alarmbel hing. Zo ook luttele minuten voor rust toen hij mooi werd aangespeeld door Smet, maar de thuisspits stuitte op onze goalie Gian Geladé, die via de lat in hoekschop werkte.

Strijden met ongelijke wapens

Ook na rust kabbelde de match rustig verder met af en toe een prikje van de thuisploeg, maar Geladé stond paraat na pogingen van Smet, Hens en vooral M’Barki. Maar ook Dessel liet zich af en toe gelden. Eerst met een afweken schot van Lode Peeters en in de slotminuten was het doelman Gies die juist kan redden voor een inkoppende Colman. Er zat dus meer in voor  Dessel en het had dus gekund: een puntje pakken in Denderleeuw. De thuisploeg is weliswaar de verdiende kampioen want de cijfers bewijzen dat in de eindronde:  FCV Dender EH pakte 15 op 18 en maakte (samen met Luik) de meeste gemaakte goals (12) en slikte de minste tegentreffers (3). Dessel eindigde op de laatste plaats in de eindronde maar moest strijden met ongelijke wapens wegens te veel afwezige sterkhouders gedurende lange periodes.

Voor Dessel Sport mag er nu echt de riem af voor iets meer dan drie weken want op maandag 20 juni (daags na Graspop) verzamelt trainer Benny Lunenburg terug zijn troepen voor acht trainingen om daarna terug een rustperiode in te lassen tussen 1 en 11 juli. De rust is de spelers en de ganse staff  erg gegund na deze  aantrekkelijke voetbaljaargang. (fvh)

FCV DENDER EH: Gies, Smet, De Backer (46’ Van Oudenhove), Ragolle, Borry, Houdret, Rowell (65’ Valcke), M’Barki (86’ Ngongo), Hens (87’ Mfumu), Vanbelle, Casagolda (65’ De Bodt). Overige wisselspelers: Devriendt, Barrezeele.
DESSEL SPORT: Geladé, Ghislain, Haagen, Kolen (85’ Van Beylen), Goor, Versmissen, Peeters (85’ Maesen), Cerigioni, Geukens, Coeckelbergs (82’ Cinti), Cheprassov (74’ Colman). Overige wisselspelers: Kustermans, Van Hout.
DOELPUNT: 13’ Hens 1-0.
GELE KAARTEN: (geen).
SCHEIDSRECHTER: Thomas Vanboven.